Nova vest
Fudbal 5

19.6.2024.

21:06

Selektor Slovenije: "Poštujemo Piksija, ali..."

Selektor Slovenije Matjaž Kek rekao je da je Srbija odličan protivnik i da će njegova ekipa imati težak posao sutra od 15 časova u Minhenu, u meču drugog kola grupe C Evropskog prvenstva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Slovenija u meč ulazi sa bodom posle remija 1:1 protiv Danske, dok je Srbija bez boda posle poraza od Engleske.

Kek je rekao da će mnogo toga uticati na konačan ishod meča.

"Znam da 11 fudbalera koje budem odabrao neće biti dovoljno. Potrebna nam je klupa, zbog agresivnosti i visokog tempa kakav se očekuje, a probaćemo da ga zadržimo svih 90 minuta", rekao je Kek na današnjoj konferenciji za medije.

Kek je svestan da je rivalitet selekcija veći jer dolaze iz bivše zajedničke države Jugoslavije.

"Razumem veliki rivalitet, jasno mi je šta znače bodovi obema ekipama, ali sam siguran u sjajnu atmosferu. Morala bi da bude takva, iako nije uvek slučaj. Ipak dolazimo sa prostora bivše Jugoslavije, što pojačava rivalitet, međutim, važno je da napomenem da je Srbija odličan protivnik i da ćemo imati težak posao. Bitno je da poštujemo protivnika, ali i sebe", dodao je Kek.

Selektor Slovenije je konstatovao da se ekipe odlično poznaju jer su pre dve godine igrale dva meča u Ligi nacija.

U Beogradu je Srbija slavila 4:1, dok je u Ljubljani bilo 2:2

"Živimo u vremenu kad je teško bilo šta sakriti. Stalno smo "pod reflektorima", svaki detalj je dostupan i može da se sazna. Videlo smo Srbiju protiv Engleske i deluje da je zaslužila više. Biće sigurno dobra utakmica, a slaviće onaj ko bude hrabriji i uvereniji. Probaćemo to da uradimo na naš način, znamo u čemu smo dobri, isto kao što smo upoznati sa kvalitetima srpskog tima. Na kraju krajeva, pogledajte FIFA plasman, to govori samo za sebe. Slovenija nije, niti je bila favorit ove grupe", istakao je Kek.

Slektor Srbije Dragan Stojković je ranije danas rekao da su "orlovi" rešeni da pobede sutra. Kek ne vidi problem u toj izjavi.

"Nije to preambiciozno. Selektori takve stvari moraju i da kažu. Mi Piksija stvarno poštujemo, ali isto razmišljamo. Svesni smo snage srpskog tima, ali želimo da pokažemo da smo zasluženo u Nemačkoj. Nadam se da će moja ekipa rasti iz minuta u minut", zaključio je Kek.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

5 d

Aktuelno

Moraće da svedoči

Džordž Kurc je pozvan da svedoči o neispravnom ažuriranju koje je u petak izazvalo velike probleme u kompanijama širom sveta.

The Verge

19:30

9 h

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

Beta

13:20

15 h

Novo Sport Video Menu