Nova vest
Fudbal 10

18.6.2024.

11:22

"Tadić u prvoj postavi"; "Piksijeva odluka"

Dragan Mladenović i Radomir Okuka bili su gosti Jutarnjeg programa Prve televizije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

"To je Piksijeva odluka zašto nije bio i nije imao drugu ideju, ali Tadić ej veliki igrač i ne treba da se ljuti. Daleko je bolje da je to ostavio u svlačionici jer mediji jedva čekaju ovakve stvari. Odmah se priča šta je rekao i zašto ga nema na treningu i mislim da je to normalno na EP pa ni Mitrović nije bio srećan što je zamenjen... Sve te stvari kada se zadrže u svlačionici bude bolja atmosfera. Sve to je mglo da se kaže u svlačionici jer to malo narušava i ostavlja trag, ali najbolji lek za to je pobeda protiv Slovenije", kaže Okuka.

Dragan Mladenović je dao sličan komentar.


"Ja se nadam da će Tadić biti u prvoj postavi, mislim da igrači treba da svoj ego stave u korist ekipe i može svako da se ljuti zato što ne igra, ali selektor ne može da ubaci 26 igrača odjednom i da svi igraju. Taktički razlozi su za to, logično da kapiten želi da igra protiv Engleske na otvaranju Evropskog prvenstva i sve to može da se reši, da se kaže selektoru u četiri oka. Mislim da je on to i znao pred početak utakmice i nemoguće je da je saznao pred izlazak. To su mogli da reše i ostave u kući, a ovako su novinarima dali materijala za razne druge stvari koje se ne tiču fudbala".


Politički povici, parole i transparenti ponovo su se našli na tribinama uprkos zabrani.


"Politika je postala sastavni deo sporta, fudbala pogotovo. Sport je najrasprostranjenija stvar na svetu i podložan je političkim stvarima, a sila Boga ne moli. Mi smo tu gde jesmo i treba da budemo ponosni na sve što radimo i da čekamo našu šansu", kaže Mladenović.

Kakvi su Slovenci?

"To je za nas najteža utakmica na prvenstvu, a Engleze smo već prežalili. Slovenci uopšte nisu slabi i videli smo duel sa Danskom i koliko su opasni i kako će psihološki pritisak biti veliki. Pokazali su kroz period sa Piksijem da su sazreli i izvukli pouke iz Katara. Mi smo favoriti. Ako igramo kao drugo poluvreme protiv Engleske onda ćemo napraviti dobar rezultat. Bilo kakvo potcenjivanje i razmiščjanje da ćemo lako pobediti može biti kontra produktivno. Teško je izdržati pritisak takav u sportu. Bolji smo od Slovenije i treba to pokazati na terenu. Biće teško, teže nego protiv Engleske. Merilo je teren", Okuka.

Treba se čuvati povreda.

"Povrede su sastavni deo sporta, nadam se da će se Kostić što pre oporaviti. Dešavaju se ovakve stvari, verujem da će on nastaviti da igra bez problema, ali za ovu utakmicu verujem da će biti teža od one sa Engleskom. Problem je pozitivan rezultat koji su imali protiv Danske. Slovenija nema igrače koji odskaču, dobra su ekipa i moramo mnogo bolje da se spremimo psihički jer što se kvaliteta tiče on je na našoj strani i to treba dokazati na terenu i pobediti"

Ko je bio najbolji protiv Engleske?

"Ne bih izdvajao nikoga. Oni su kolektivom jedino mogli da se suprotstave. Svi koji su bili tamo i koji su gledali na televiziji videli su veliki borbu i to ne može da se ospori. Kompletna ekipa, prema mojoj proceni, odigrala je dobro i posebno zadnja linija na koju smo navikli da greši i prima golove. Fudbal je igra u kojoj ima grešaka, da nema grešaka ne bi ni pali golovi. Svako može da pobedi na jednoj utakmici i zato je ta utakmica teška i opasna. Slovačka je juče pobedila Belgiju... Zato su ove utakmice opasne i mora biti jak kolektiv", rekao je Okuka.

Od koga očekujete najviše?

"Ja se nadam da će biti druge faze jer ekipa pboeđuje i ekipa gubi. Pojedinac nije iznad ekipe i prvih 11 koji krenu daće doprinos kao i oni sa klupe oni znaju da prenesu energiju na teren. Nadam se da ćemo manje grešiti od Slovenaca i da će oni praviti greške. Nadam se golu iz prekida".

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

2 d

Novo Sport Video Menu