Nova vest
Fudbal 1

29.5.2024.

20:00

Tekstilac bliži Superligi posle prvog meča baraža

Fudbaleri Tekstilaca iz Odžaka pobedili su Javor na "Karađorđu" 1:0 u prvoj utakmici baraža za popunu Superlige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Ekipa iz Odžaka, koja je završila sezonu na četvrtom mestu Prve lige Srbije, potpuno zasluženo je savladala tim iz Ivanjice, koji će u revanšu na svom terenu imati ozbiljan zadatak da sačuva status superligaša. Ukoliko to ne uradi, biće prvi klub u istoriji koji je u doigravanju ispao od drugoligaša.

Strelac jedinog gola na meču bio je Miroslav Marković u 33. minutu.

Penal koji je izveo ovaj fudbaler odbranio je golman Javora Strahinja Manojlović, međutim odbio je loptu ispred sebe, pa je Marković u drugom pokušaju bio spretnij i precizniji.

Domaći su, inače, dobili priliku da povedu sa bele tačke pošto je Milan Ilić igrao rukom u kaznenom prostoru.

Gosti nisu bili na visini zadatka danas, tek jedna poluprilika u prvom i jedna nešto bolja šansa u drugom poluvremenu, bilo je sve sa repertoara ekipe trenera Radovan Ćurčića.

Tekstilac je, sa druge strane, imao dve velike prilike u drugom delu meča i dva puta je zaista bio blizu da uveća prednost.

Prvu nije iskoristio Darko Stojanović, bio je neprecizan sa sedam-osam metara (šutirao levom nogom pored desne stative) posle sjajne kontre, dok je pet minuta pre kraja Miloš Zličić pogodio stativu.

Defanziva ekipe iz Odžaka ponovo je odradila sjajan posao, još jednom sačuvala svoju mrežu, 19. put ove sezone.

"Nedostajalo nam je sve, pristup, sama igra, organizacija, sve nam je nedostajalo, bili smo očajni, nikad gori ove sezone. Dobro smo i prošli", rekao je posle meča trener gostiju Radovan Ćurčić, vidno nezadovoljan igrom svog tima.

Revanš se igra u ponedeljak.
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu