Nova vest
Fudbal

Petak, 06.10.2023.

17:34

Mesi nominovan za MVP-ja iako je odigrao samo pet utakmica u MLS ligi

Argentinac Lionel Mesi našao se na spisku od 30 igrača koji konkurišu za priznanje namenjeno najboljem igraču MLS lige za ovu sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Mesi nominovan za MVP-ja iako je odigrao samo pet utakmica u MLS ligi
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Mesi je nominovan uprkos činjenici da je odigrao tek nekoliko utakmica za Majami.

Tačnije, od dolaska u klub odigrao je pet mečeva za Inter u okviru MLS-a, četiri je preskočio zbog povrede a sva je prilika da će i preostale tri u regularnom delu sezone.

Inter je u poslednjoj utakmici, bez Mesija u timu, glatko poražen od Čikaga 4:1 i tako maltene izgubio šanse da se plasira u doigravanje.

Navijači će u najboljem slučaju videti Mesija još tri puta na terenu ove sezone, u najgorem slučaju nijednom, ali ni činjenica da će sakupiti vrlo malo mečeva u MLS-u nije mu odmogla da se nađe na spisku kandidata za MVP trofej.

Mesi je gro mečeva od dolaska u SAD odigrao u Liga Kupu, gde je briljirao i postigao deset golova na sedam utakmica, ali u MLS ligi zabeležio je tek gol i dve asistencije.

Na spisku kandidata je i Mesijev saigrač iz Intera Serhio Buskets.

Od poznatijih imena tu je i Kristijan Benteke iz Di-Si Junajteda.

Glasanje će biti obavljeno od 10. do 22. oktobra, a osim igrača svih klubova, kao i trenera i direktora, glasaće i navijači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu