Nova vest
Fudbal

Subota, 18.03.2023.

11:00

"Šta nam znače tri boda protiv Srbije, ako..."

Reprezentativac Crne Gore Stefan Savić kaže da je prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo najvažniji.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Profimedia

Ta selekcija u prvoj rundi gostuje Bugarskoj 24. marta, a onda tri dana kasnije dočekuje Srbiju.

"Jasno mi je da se o nekim utakmicama govori i piše više nego o drugim, da se možda i neke pobede priželjkuju i slave više nego druge, ali, iskreno – šta nam znače tri boda protiv Srbije, ako izgubimo u Bugarskoj. S druge strane, ako pobedimo u Bugarskoj, onda bi i bod protiv Srbije možda bio dobar rezultat. Dakle, nama je prvi meč apsolutno najvažniji, tako mora da bude, to je fudbalsko pravilo, a pritom, jako je važno da ponovo krenemo dobro, pozitivan rezultat daje i mirnoću i motiv za dalje", rekao je Savić za "Vijesti".

Savić je propustio prethodna dva duela Srbije i Crne Gore u Ligi nacija 2018. godine, kada su „orlovi“ slavili 2:0 u Beogradu, odnosno 2:1 u Podgorici.

"Nisam igrao tada zbog povrede, tako da će ovo biti moja premijera protiv komšija. Verujem da će to da bude jedna velika i prava sportska manifestacija, duel najboljih igrača dve susedne zemlje i treba da se radujemo takvim utakmicama", istakao je Savić.

Što se tiče Srbije, ona će na startu kvalifikacija dočekati Litvaniju 24. marta 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu