Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.10.2022.

12:36

Čelsi imenovao novog sportskog direktora

Fudbalski klub Čelsi saopštio je da će funkciju tehničkog direktora preuzeti Lorens Stjuart, koji je do sada radio u ekipi Monaka.

Izvor:

Autor:

Čelsi imenovao novog sportskog direktora
Foto: EPA/ CHRISTIAN BRUNA

Britanac će u Monaku ostati do kraja zimskog prelaznog roka. Tokom njegovog mandata Monako je dva puta uzastopno bio treći u francuskoj ligi, a igrali su i finale tamošnjeg Kupa 2021. godine.

"Oduševljen sam što se pridružujem Čelsiju i uzbudjen sam zbog vizije i pravca kluba pod novom vlasničkom strukturom. Uzbudjen sam što se pridružujem, kako bih im pomogao da naprave globalnu sportsku organizaciju svetske klase, koja će dosledno pobedjivati na terenu na najvišim nivoima", rekao je Stjuart, preneo je klub.

Čelsi je na kraju zahvalio Monaku što je dozvolio Stjuartu da postane tehnički direktor londonskog kluba.

Tokom karijere Stjuart je radio na različitim pozicijama u Mančester sitiju, Evertonu, Lajpcigu, Njujork Red Bulu, a bio je i analitičar fudbalske reprezentacije Engleske na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu