Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.07.2022.

19:00

Čukarički silovit u Luksemburgu – "bombe" Mijailovića i Lukića VIDEO

Fudbaleri Čukaričkog slavili su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Rasing Uniona rezultatom 1:4.

Izvor:

Autor:

Čukarički silovit u Luksemburgu –
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ekipa sa Banovog Brda je opravdala ulogu favorita, iako se nije činilo da će tako biti u pojedinim trenucima meča.

Ušli su nešto sporije u meč, ali sve je to zaboravljeno kada se u 16. minutu lopta odbila Stefanu Kovaču nakon šuta Badamosija, a ovaj je bez problema smestio u protivničku mrežu.

To je trebalo da bude prelomni trenutak meča, ali desilo se suprotno. Samo četiri minuta kasnije, domaća ekipa je stigla do izjednačenja baš u trenucima kada je na drugom meču Gzira preokretala protiv Radničkog.

Nakon kornera Rasinga sam je na petercu ostao Omrani i doneo poravnanje svojoj ekipi. Dva srpska tima su u samo nekoliko minuta sve ispustila, ali Čukarički nije dozvolio da doživi sudbinu "meraklija".

Tačnije, za to se potrudio iskusni Srđan Mijailović koji je u 35. minutu postigao efektan pogodak iz velike udaljenosti za novo vođstvo.

Kao da je to u potpunosti obeshrabrilo domaću ekipu, koja u drugom poluvremenu nije bila ravnopravna ekipa.

Ova utakmica je bila poligon za mlade igrače Čukaričkog, a bolje od ostalih ga je iskoristio 23-godišnji Kovač. Vezista iz BiH je neposredno po početku drugog dela igre vukao loptu od centra, ostao sam sa protivničkim golmanom i lako ga savladao.

Konačan rezultat je postavio Jovan Lukić koji se odvažio na udarac od preko 20 metara i postao tek nešto malo manje efektan pogodak od onog Mijailovića.

Čukarički za tačno sedam dana dočekuje Rasing na Banovom brdu, a pre toga ih 24. jula očekuje duel u domaćem šampionatu sa Napretkom koji im dolazi u goste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu