Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.04.2022.

16:00

Zvezda overila prvo mesto i zakazala derbi na "Marakani"

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfovali su protiv Radničkog 1923 rezultatom 4:1 (1:0) u 30. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: SS

Autor: SS

Zvezda overila prvo mesto i zakazala derbi na
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Time je branilac titule obezbedio prvo mesto pred ulazak u plej-of i domaćinstvo "večitog" derbija protiv Partizana sledeće subote od 18.00.

Zvezda ima tri boda više od Partizana, ali i bolji međusobni odnos, pa crno-beli ne mogu da je ugroze na liderskoj poziciji bez obzira na ishod njihovog meča na Banovom brdu protiv Čukaričkog od 19.05.

Kragujevčani će, sa 30 osvojenih bodova, ići u plej-aut i tamo se boriti za opstanak u elitnom rangu.

Zvezda je, očekivano, od početka bila ofanzivna, ali bez preterano velikog pritiska na izrazito defanzivnu postavku koju je izveo Nenad Lalatović.

Strpljivo se tražila pukotina u odbrani i, nakon dva promašaja Kataija i Ohija u 14. i 16. minutu, u 26. je Slavoljub Srnić načeo Kragujevčane.

I to na neobičan način, budući da je nakon šuta Ohija i odbitka loptu pokupio gotovo na gol-aut liniji, uputio je ka golu i pogodio golmana Ognjena Lukića u glavu, a ona se odatle odbila u mrežu.

Na trenutak mnogi nisu shvatili da je lopta završila u golu, pa je slavlje domaćih bilo odloženo dve ili tri sekunde.

Apsolutno ništa se nije promenilo na terenu posle vodećeg gola, jer Radnički nije imao nikakvu nameru da napadne, te je treći golman Zvezde Miloš Godrić bio potpuno nezaposlen ovog popodneva.

Do kraja prvog dela ostalo je 1:0, a već na početku drugog u razmaku od pet minuta Zvezda je rešila sve dileme oko ishoda.

Najpre je u 52. minutu El Fardu Ben, posle lepe asistencije Kataija, duplirao prednost, da bi samo četiri minuta kasnije Mirko Ivanić povisio na 3:0.

Akcija za treći gol krenula je iz auta, za koji su gosti smatrali da je bio za njih, pa su se bunili kod pomoćnog i glavnog sudije, ali uzaludno.

Najlepši momenat na meču videli smo u 79. minutu kada je Srnić ostavio loptu "štiklom" za Nemanju Motiku, a Zvezdino pojačanje iz minhenskog Bajerna je efektno pogodilo za svoj prvenac u crveno-belom dresu.

Ni tu nije bio kraj, pošto je i Radnički stigao do utešnog pogotka u 86. minutu, kada je strelac bio Đorđe Maksimović.

Sva dešavanja pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu