Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.03.2022.

19:00

Trener Fejenorda: Hrvat i bivši igrač Zvezde mi pomaže protiv Partizana

Trener Fejenorda Arne Slot dobro je poznato lice Partizanu, budući da je sa AZ Alkmarom pre dve godine bio vinovnik jedne od najtežih eliminacija crno-belih.

Izvor: SS

Autor: SS

Trener Fejenorda: Hrvat i bivši igrač Zvezde mi pomaže protiv Partizana
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Tog novembra 2019. godine je Partizan u Hagu vodio rezultatom 2:0 do 88. minuta i imao igrača više, a onda je za pet minuta primio dva gola, remizirao i zbog toga ostao bez, već viđenog, proleća u Ligi Evrope.

Slot se ponovo vratio u Beograd, ali kao trener Fejenorda sa kojim će se suprotstaviti Partizanu u dvomeču osmine finala Lige konferencija.

Pred prvi meč u Humskoj (četvrtak, 18.45), holandski stručnjak se nije prisećao prethodnog susreta sa srpskim timom, ali jeste otkrio ko mu je i tada, a i sada, pomagao u pripremi utakmica.

U pitanju je bivši hrvatski fudbaler Marino Pušić, inače bivši član AZ Alkmara, ali i nekadašnji igrač Crvene zvezde.

"Uvek nam pomaže, ne samo sada, nego i inače. I u AZ Alkmaru nam je pomogao kada smo igrali sa Partizanom. Jer, kao što znate, on je igrao u Crvenoj zvezdi kada je osvojila Kup šampiona i generalno dobro poznaje srpski fudbal", rekao je Slot srpskim novinarima.

Upitan je da iznese mišljenje o Holanđaninu u Partizanu, Kvinsiju Menigu.

"Kvinsi Menig je odličan igrač, imao sam prilike da se sretnem sa njim jer je igrao u različitim holandskim klubovima. Dobar napadač, ima rezultate i nije lako za svakog holandskog igrača da ode u inostranstvo i igra na tako važnoj poziciji kao što je napadač. Od njega se može dosta očekivati".

Fejenord će biti bez suspendovanog najboljeg igrača tima Gusa Tila, a i igrač koji je bio predviđen da ga zameni Brajan Linsen nije siguran da će nastupiti.

"Za Brajana ćemo još videti, a neće biti ni Filip Sandler (prim. aut. na pozajmici iz Mančester sitija)", poručio je Slot i potom odgovarao na holandskom jeziku tamošnjim predstavnicima medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu