Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.10.2021.

15:05

Benzema: Nisam daleko od nagrade

Napadač Reala Karim Benzema smatra da nije nemoguće da postane dobitnik "Zlatne lopte".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Benzema: Nisam daleko od nagrade
Foto: Profimedia

Smatraju ga jednim od favorita za veliko priznanje, a pominju se i Lionel Mesi, Mohamed Salah, Robert Levandovski, Kristijano Ronaldo, Žorginjo i Ngolo Kante.

"Svakako da sanjam o Zlatnoj lopti. Moji idoli, Ronaldo i Zinedin Zidan su bili u Realu, ja sam došao posle njih u Real. Oni su osvojili Zlatnu loptu. To mi je jedan od snova iz detinjstva, da osvojim to priznanje. Sada sam tu, ne tako daleko od nje", rekao je Benzema za "Kanal Plus".

Jedini koji je proteklih godina uspeo da prekine dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija bio je takođe igrač Reala, Luka Modrić.

U slučaju da Benzema dobije nagradu, bio bi prvi Francuz posle Zinedina Zidana koji je 1998. osvojio ovo prestižno priznanje.

Benzemi je ovo deseta nominacija, a šanse je povećao i time što je bio strelac pobedonosnog gola u finalu Lige nacija u kom je Francuska pobedila Španiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu