Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.04.2021.

12:57

Direktor Milana objasnio razloge za osnivanje Evropske Superlige

Izvršni direktor Milana, Ivan Gazidis, poslao je saopštenje partnerima kluba u kojem je objasnio zašto je klup pristupio Evropskoj Superligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Direktor Milana objasnio razloge za osnivanje Evropske Superlige
Foto: Profimedia

Nekadašnji član uprave Arsenala, sada roso-nera, smatra da će osnivanje jednog ovakvog takmičenja "dati stabilnost fudbalu".

On je ipak najavio i da je klub spreman vikendom da nastavi sa igranjem mečeva u Seriji A.
Milan je jedan od 12 klubova osnivača takmičenja.
"Ubrzana globalnom situacijom oko pandemije koronavirusa, Superliga će obezbediti vrednost i podršku celoj fudbalskoj piramidi sa znatno uvećanim finansijskim izvorima, što će značajno povećati davanja sredstava nacionalnim ligama i osnovama fudbala, uz kreiranje i adekvatne Ženske lige, što je biti i korak u transformaciji ženskog fudbala", stoji u saopštenju.
U ovom teksu se dalje dodaje da klubovi osnivanjem od takmičenja ne odstupaju od svojih matičnih liga.
"Pored želje da kreiraju novo evropsko takmičenje, klubovi osnivači nastavljaju da iskazuju privrženost nacionalnim šampionatima. Serija A će ostati najvažnije vikend takmičenje u Italiji i Milan je ponosan da ostane deo fabrike italijanskog fudbala. Klubovi su spremni na razgovore sa FIFA i UEFA i svim drugarskim institucijama koje rade na partnerstvu koje bi obezbedilo strukturu koja bi doprinela fudbalu uopšte. Ovo je uzbudljivo vreme za klub, za partnere i evropski fudbal. Radujemo se novom putu i nastavićemo da vas obaveštavamo o daljem razvoju projekta. Ne oklevajte da postavite pitanja o svemu ovome", zaključuje se u saopštenju Milana koje je potpisao Gazidis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu