Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.11.2020.

13:05

"Najavio sam kraći spisak, ali i da neće biti korone"

Ljubiša Tumbaković je, pored selekcije Škotske i njenih kvaliteta, govorio i o objavljenom spisku, te pojedinačno o igračima na njemu.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Nacionalni tim se okuplja 9. novembra, a samo tri dana kasnije će igrati protiv Škotske u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Selektor je ranije najavio da neće biti mnogo igrača na spisku, ali novi uslovi oko koronavirusa su uticali da bude drugačije.

"Najavio sam da neće biti toliko igrača, kao što sam najavio i da neće biti korone. Biću direktan, okupljanje je u ponedeljak, igrači igraju za vikend utakmice u svojim klubovima, mnogi od njih u nedelju. Dakle od 9. kada se skupljamo do 18. je deset dana, igrači treba za to vreme da odigraju možda i četiri utakmice. Zato je spisak veći, lakše je raditi sa manjom grupom, ali su ovo objektivne, realne i humane situacije, moramo na normalan način da vratimo igrače u klubove".

Uoči objavljivanja spiska stigla je informacija da je UEFA suspendovala Tumbakovića.

"To su tehničke stvari i to nije pitaje za mene. Sedeću na klupi, to je pun odgovor".

Na spisku se nalazi i Filip Đuričić koji je pozitivan na koronavirus.

"Đuričić ima problem sa koronom, ali se nadamo da će se oporaviti i biti 9. novembra sa nama. On je u poslednje vreme skrenuo pažnju igrama i za reprezentaciju i klub", kaže selektor.

Za razliku od oktobarskih mečeva, na spisku nema Adema Ljajića i Nikole Maksimovića.

"Ako neko nije na ovom okupljanju ne znači da neće biti tu. Ne bih se vraćao na pojedince, odlučuje trenutna forma igrača, Maksimović, Ljajić, ima tu još nekoliko igrača koje nismo pozvali na okupljanje. Ja se nadam da će svi pozvani biti na kampu 9. novembra. Ristić i Kostić nisu dugo igrali, u završnoj su fazi oporavka i očekujem da imaju minutažu u klubovima za vikend. Đuričić ima problem korone, verujem da će to da se sanira, on je skrenuo pažnju na sebe i igrama u reprezentaciji i u klubu. Bože zdravlja da se niko ne povredi narednog vikenda", istakao je Tumbaković.

"Pratimo i evidentiramo svaku utakmicu koju naši igrači igraju, gotovo svi oni imaju u svojim klubovima zavidnu minutažu, na dobrom su nivou forme, mogu da odgovore zahtevima koji će biti pred njima kada je utakmica u pitanju. Zdravlje Bože utakmice će biti završene tako da se niko ne povredi".

Sergej Milinković-Savić bio strelac u nedelju za Lacio u pobedi protiv Torina od 4:3.

"Sergej lagano ulazi u formu. On je neko ko je svoju formu podigao upravo u Norveškoj. Koroz minutažu i golove nam je obezbedio ovo finale. Od tada samo podiže formu. Ne sumnjam da će i ostali igrači biti na zavidnom nivou".

Da li je desni bek Crvene zvezde Milan Gajić u planu za naredna okupljanja?

"I na prošlom okupljanju sam rekao da pratimo veću grupu igrača iz domaćeg prvenstva i posebno sam pomenuo i Milana Gajića. To je i tada bilo pitanje. Gajić se iskazao kroz mladu reprezentaciju. U momentu kada bude u kontinuitetu na dobroj formi sam će sebe 'ubaciti' u reprezentaciju".

Đorđe Despotović pruža sjajne partije u dresu Rubina

"Despotović se golovima sam nametnuo još od prošle godine. On je momak koji mora da čeka šansu jer igra na poziciji na kojoj su igrači koji su tu u dobroj formi. On je tu sa reprezentacijom i doći će i njegovo vreme".

Andrija Živković pokušava da se reafirmiše u dresu PAOK-a

"Andriju znam iz ranih dana. Imao je karijeru koja je išla uzlaznom linijom, ali je onda sve stalo. Sada je u PAOK koji je super klub i to je pravi način da se reafirmiše. Da nije ovoliko igrača bio bi i on tu, ali samo je pitanje kada će se vratiti u reprezentaciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu