Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.08.2020.

19:15

TSC slavio na evropskom debiju!

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, trijumfom nad Petrokubom u Moldaviji sa 2:0.

Izvor: MT

Autor: MT

TSC slavio na evropskom debiju!
Starsport

Golove na evropskom debiju ovog kluba postigli su kapiten Saša Tomanović u 16. i Nenad Lukić iz penala u 55. minutu.

Narednog rivala oni će saznati 31. avgusta posle žreba u sedištu UEFA u Nionu.

Izabranici Zoltana Saba su znatno bolje ušli u meč i, sve dok je broj igrača bio jednak, bili su bolji rival i u potpunosti su kontrolisali utakmicu.

Najagilniji je bio Borko Duronjić, koji je probijao po levoj strani, da bi u 14. minutu prvu veliku priliku propustili domaći.

Levi bek Ponjević je zaspao, a Platika je istrčao sam pred golmana Filipovića. Ipak, čuvar mreže tima iz Bačke Topole odlično je reagovao i sprečio pogodak.

Samo dva minuta kasnije, TSC dolazi do vođstva. Posle centaršuta Duronjića iz kornera, kapiten Saša Tomanović koristi loše istrčavanje golmana Kristijana Avrama i donosi vođstvo svojoj ekipi.

Od tog trenutka Petrokub je pokušavao da uzvrati, ali ne toliko uspešno.

Posao im je dosta olakšan bio u 30. minutu, kada je Boris Varga dobio direktan crveni karton zbog udaranja laktom protivničkog igrača u skoku.

U međuvremenu je i trener Sabo zaradio žuti karton zbog prigovora, da bi obe ekipe imale po jednu solidnu šansu u završnici prvog dela.

Najpre je Nenad Lukić iz okreta šutirao preko prečke, da bi potom i Kodžokari na drugoj strani dobro istrčao kontru i šutirao sa desne strane iskosa, ali je lopta otišla pored stative i sa rezultatom 1:0 otišlo se na petnaestominutu pauzu.

Drugo poluvreme nije moglo bolje da počne za srpski tim.

Drugi žuti karton dobio je Rozgonjuk zbog prekršaja u svom šesnaestercu nad Đurom Zecom, da bi siguran egzekutor sa bele tačke bio Nenad Lukić u 55. minutu.

Od tog momenta, TSC je ponovo uspostavio kontrolu nad utakmicom i svesno prepostio incijativu rivalu, koji nju nije uspevao da materijalizuje.

U završnici bilo je i nekih zanimljivih situacija. Prvo je u 74. minutu rumunski sudija svirao indirektan udarac za domaće zato što je Banjac navodno simulirao u sopstvenom šesnaestercu. Naš fudbaler je zbog toga zaradio i javnu opomenu.

Samo nekoliko minuta kasnije, golman domaćih umalo je postigao autogol, ali je nekako u poslednjem trenutku, iz drugog pokušaja, uhvatio loptu na gol-liniji.

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata, pa je TSC stigao do prve evropske pobede u istoriji kluba!

Tok meča između Petrokuba i TSC-a mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu