Nova vest
Fudbal

Subota, 02.05.2020.

18:03

Keln trenira iako je koronavirus ušao u klub

Fudbaleri Kelna nastavili su sa treninzima uprkos tome što su tri osobe iz kluba zaražene koronavirusom.

Izvor: MS

Autor: MS

Keln trenira iako je koronavirus ušao u klub
EPA/MARIUS BECKER

Keln je ranije saopštio da je troje testirano pozitivno na novi virus, ali nije navedeno da li među njima ima i fudbalera. To je poremetilo planove Bundeslige da se sredinom meseca nastavi takmičenje.

"Stručnjaci ga ocenjuju kao takav da, zahvaljujući merama higijene i prevenciji infekcije na grupnim treninzima, možemo da nastavimo treninge sa onima koji su testirani negativno na virus", rekao je klupski lekar Pol Klajn za sajt Kelna.

Igrači treniraju u malim grupama.

On je dodao da niko od zaraženih ne spada u prvu kategoriju, odnosno da se radi o onima koji ili žive sa inficiranom osobom ili su imali blizak kontakt sa inficiranima.

Poslanik Socijaldemokratske parije Nemačke Karl Loterbah kritikovao je Keln.

"Verovatno se radi o dvojici fudbalera i jednom od trenera. Iznenadjen sam što su fudbaleri dozvolili da im se ovo uradi. Fudbal bi trebalo da bude uzor", rekao je on vezano za odluku o povratku treninzima.

On je profesor zdravstvene ekonomije i radio je na Univerzitetu u Kelnu pre nego što je ušao u politiku.

Klubovi Bundeslige su od četvrtka počeli sa testiranjem fudbalera, trenera i drugih zaposlenih, uoči planiranog povratka treninzima, a zatim i nastavka takmičenja planiranog za kraj meseca.

Fudbalski klub Verder saopštio je da su svi testovi bili negativni i da će u nedelju biti obavljen drugi krug testiranja. Ostali klubovi nisu komentarisali rezultate.

Jedan fudbaler Paderborna bio je pozitivan u martu na korona virus.

Odluku o nastavku takmičenja doneće nadležni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu