Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.02.2020.

14:33

Zovu ga "Ludak", a fudbaleri otkrivaju otkud mu takav nadimak

Marselo Bjelsa je jedan od najekstravagantinih fudbalskih trenera.

Izvor: B92

Autor:B92

Zovu ga
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Zbog svog specifičnog ponašanja je i dobio nadimak "El Loco", odnosno "Ludak".

Bjelsa je poznat po ekscentričnim nastupima na i van fudbalskog terena, a o tome svedoče bivši igrači Marka Gonsales i Hose Pedro Fuensalida.

Obojica su bili članovi reprezentacije Čilea u periodu 2007-2011. kada je Bjelsa bio selektor "Crvenih".

"Bjelsi je bilo mnogo vruće, ušao je u svlačionicu i hodao gore-dole. Bio je u praznoj svlačionici pored naše za igrače. Ušli smo u tu svlačionicu, a on je potpuno gol ležao na stolu, izgledao je kao da će ga neko operisati", rekao je Gonsales gostujući na čileanskoj televiziji.

Međutim, to nije bio jedini Bjelsin nudistički "nastup".

"Meni se to takođe dogodilo nekoliko puta. Izgubili smo od Italije, čak se posvađao s njihovim selektorom. Otišao je u svlačionicu, divljački hodao i skidao sve sa sebe", rekao je Fuensalida.

Bjelsa je trenutno menadžer engleskog Lids junajteda, drugoplasiranog tima Čempionšipa. Na dobrom je putu da vrati "Paunove" u Premijer ligu posle čak 16 godina u nižim rangovima engleskog fudbala.

Tokom karijere je bio trener i Njuels Old Bojsa, Velesa, Espanjola, Atletik Bilbaa, Marseja, Lacija i Lila, te selektor Argentine 1998-2004.

Kao igrač je bio defanzivac, ali je samo pet godina bio profesionalac bez zapaženijeg učinka u Argentini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu