Vuletić: Lazoviću, spusti naočare na oči i pogledaj Pravilnik

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić reagovao je na izjavu predsednika Zajednice Superlige Dragomira Lazovića da će biti odbijena žalba crno-belih.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

* Partizan preti, SL odoleva – da li će Humska istupiti ili odstupiti?

Partizan se žalio što glavni sudija tog meča nije želeo da prekine utakmicu sa Mačvom (0:0) odigranu u petak uveče iako je teren stadiona u Humskoj bio prekriven snegom.

"Kao što je često neophodno da se prst, umesto na obarač, stavi na čelo, tako je gospodine Lazoviću bolje da naočare, koje nosi na glavi, spusti na oči i, uprkos tome što nije pravnik ali je elementarno pismen, pogleda tekst Propozicija i Pravilnika o takmičenju.

Tada bi mogao da uvidi da čl. 12, st. 3. Propozicija ne poznaje standard "minimum uslova za odigravanje utakmice" već upravo suprotno – standard "prekid utakmice usled opravdanih okolnosti koje se nisu mogle otkloniti".

Tako pravno neuk usuđuje se da, naravno pogrešno i pretenciozno, tumači i čl. 16. Propozicija, koje izričito navode da odložene utakmice jesenjeg dela prvenstva moraju biti završene do završetka jesenjeg dela, a ne dan-dva kasnije, ne do završetka kalendarske jeseni, ne do završetka kalendarske 2018, niti do završetka preliminarnog dela takmičenja koje prethodi plej-ofu.

Dragomir Lazović (levo), Foto: StarSport
Dragomir Lazović (levo), Foto: StarSport

Posebna draž u tumacenju pravnih propisa od strane Lazovića predstavlja njegova najava da će Partizanova žalba sigurno biti odbijena, premda njemu nije ni upućena. Ova njegova izjava je novi doprinos dokaznom postupku i pravnom načelu audiatur et altera pars (neka se čuje i druga strana).

Lazović bi, umesto tumačenja pravnih propisa, mogao da pone da se bavi svojim poslom, zakaže skupštinu Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije koju nije zakazivao od avgusta, pozabavi se svojim donedavno superligaškim, a sada prvoligaškim klubom, a i svojevremenim prijavama UEFA koja je njegov klub označavala u kontekstu nečasnih radnji u srpskom fudbalu.

Tada će, verovatno, shvatiti da, kako reče Simović, topuzinu ne treba davati buzdovanu", navodi se u saopštenju potpredsednika FK Partizan.

strana 1 od 2 idi na stranu