Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.10.2018.

21:00

Srbi obeležili Ligu Evrope – golovi, isključenje, majstorije...

Drugi termin drugog kola Lige Evrope potpuno je prošao u znaku srpskih fudbalera koji dominiraju u ovom takmičenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbi obeležili Ligu Evrope – golovi, isključenje, majstorije...
Photo by Marco Rosi/Getty Images

Srpski igrači bili su strelci ukupno četiri pogotka – mreže su tresli Aleksandar Prijović, Filip Kostić, Luka Jović i Saša Marković, Dušan Basta je zaradio isključenje, dok je malo falilo da Marko Nikolić izbegne poraz u Londonu protiv moćnog čelsija.

Četvrtak je doneo mečeve u grupi G, H, I, J, K i L, pa smo već u okviru prvonavedene videli dva izuzetno uzbudljiva meča.

Rendžers koji vodi Stiven Džerard je uspeo da preživi nepravdu i napravi preokret protiv bečkog Rapida (3:1), a Morelos je bio dvostruki strelac.

Druga utakmica grupe H bila je pravi spektakl – Viljareal je dva puta vodio protiv moskovskog Spartaka u gostima, domaćin je uspeo u finišu da preokrene, ali je "Žuta podmornica" ipak izvukla bod u 96. minutu, kada je Santi Kasorla bio precizan sa bele tačke.

Srpski interacionalac Marko Petković nije bio u protokolu za ovaj susret.

Grupu H je obeležio "srpski derbi" u kojem su se sastali Ajntraht iz Frankfurta i Lacio – na jednoj strani bili su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Luka Jović, a sa druge Sergej Milinković-Savić i Dušan Basta.

Večerašnji duel Nemci će pamtiti zahvaljujući maestralnoj igri Srba za konačnih 4.1. Drugi gol je delo Kostića na povratnu Gaćinovića, a treći majstorija Jovića. Nekadašnji napadač Crvene zvezde je maestralno rešio kontranapad, šmekerski prebacivši loptu preko golmana.

Basta, za razliku od njih, nije prošao dobro jer je u finišu zaradio drugu javnu opomenu i bio jedan od direktnih krivaca za ovako ubedljiv poraz Lacijala.

Oni su ipak na drugom mestu grupe iza Ajntrahta, a ispred marsejskog Olimpika koji je ispustio dva gola viška u Nikoziji protiv Apolona – 2:2.

Kada je Nemanja Radonjić asistirao Pajeu, a potom i Luiz Gustavo postigao efektan gol sa distance, činilo se da nas očekuje rutinski trijumf gostiju, ali tako nije mislio pomalo zaboravljeni Saša Marković.

Bivši vezista OFK Beograda i Partizana postigao je spektakularan pogodak u drugom poluvremenu kada je smestio loptu u rašlje sa nekih 20 metara i najavio povratak Kiprana. Njega je kompletirao Zelaja u samom finišu.

Grupu I obeležila je još jedna kardinalna greška Lorisa Karijusa, koji je koštao Bešiktaš poraza od 2:0 u Malmeu, pa ni Adem Ljajić nije mogao da spase Turke jer je dobio tek poslednjih 20 minuta.

Debitant Sarpsborg je iznenađujuće lako pobedio Genk, rezultatom 3:1.

U grupi J je Uroš Spajić odigrao svih 90 minuta u preokretu Krasnodara nad Seviljom (2:1), dok je Standard iz Liježa bio bolji od Akhisara istim rezultatom. Miloš Kosanović nije ušao u igru kod pobedničke ekipe, dok je Milan Lukač poraz turskog predstavnika gledao sa klupe za rezervne igrače.

Grupa K bila je jedina u kojoj je već bio odigran jedan duel, Astana je dobila Ren, pa je u drugom susretu Jablonec izvukao bod posle 0:2 protiv kijevskog Dinama.

Kod domaćina šansu nije dobio Nikola Janković, a u protokolu kod Kijevljana nije bilo Aleksandra Pantića.

Malo je falilo da MOL Vidi, koji sa klupe predvodi Marko Nikolić, odoli moćnom Čelsiju na "Stamford Bridžu", ali ipak nije uspeo (1:0). Morata je u 70. minutu pronašao put do mreže tima u kojem se u špicu našao Marko Šćepović.

Njegov brat Stefan je i dalje na listi povređenih igrača.

Ipak, neki Srbin je morao da obeleži i tu grupu, a to je bio Aleksandar Prijović iz grčkog PAOK-a. Prijović je u ubedljivom trijumfu nad BATE Borisovim od 4:1 doneo prednost Grcima, fantastičnim pogotkom u ranoj fazi utakmice.

Odlično je srpski reprezentativac reagovao na centaršut Žabe sa levog boka i glavom skrenuo loptu u mrežu. Žaba je bio dvostruki strelac, pa je PAOK drugi na tabeli sa tri boda, koliko imaju i Belorusi (Aleksandar Filipović odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona), dok su "Plavci" maksimalni sa šest.

Tok mečeva drugog termina mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu