Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.04.2018.

14:45

Del Pjero poručio Bufonu: Điđi, nemoj ti o sudijama

Alesandro Del Pjero, živa legenda Juventusa i svetskog fudbala, kaže da mu je teško da razume napad Đanluiđija Bufona na arbitra Majkla Olivera.

Izvor:

Autor:

Del Pjero poručio Bufonu: Điđi, nemoj ti o sudijama
Photo by Clive Mason/Getty Images

Engleski sudija dosudio je penal za Real Madrid u trećem minutu nadoknade pri vođstvu 3:0 'Stare dame' na Santjago Bernabeuu, odnosno 3:3 u ukupnom rezultatu dvomeča četvrtine finala Lige šampiona.

Mehdi Benatija startovao je s leđa na Lukasa Vaskesa, posle čega je Điđi ušao u sukob sa Oliverom i zbog odgurivanja, odnosno protesta zaradio direktan crveni karton. Na gol je stao Vojčeh Ščensni, ali nije imao ni najmanju šansu da zaustavi majstorski izveden jedanaesterac Kristijana Ronalda.

"Iskreno, zaista mi je bilo teško da razumem Bufona koji priča o sudijama. Takođe, nije mi jasno zašto je toliko aludirao na prvi susret u Torinu (smatrajući da je trebalo dosuditi penal i nad Huanom Kvardadom), fudbal je prosto takav – nekada je lepo, a nekada ružno. Opet, mislim da će Bufon promeniti mišljenje kroz nekoliko dana i imati nešto drugo da poruči Oliveru", jasan je bio 'Pinturikio'.

Iako jeste, bez sumnje, veliki golman i sportista – nije ni Bufonu fer-plej uvek bio na prvom mestu, pre svega zbog velikog derbija s Milanom 2012. godine.

Tada je šut Salija Muntarija zaustavi tek pošto je lopta dobrano prešla liniju, da bi potom istakao "da ne bi priznao da je gol ni da mu je život zavisio od toga".

Na stranu to što su obojica bili članovi Juvea u najmračnijem periodu, kada su 'bjankoneri' bili glavni protagonisti skandala 'Kalčopoli' i zbog nameštanja izbačeni u Seriju B, dok su im dve šampionske titule oduzete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu