Nova vest
Fudbal

Petak, 12.01.2018.

16:24

Ljujić otišao na Novi Zeland kod Kaluđerovića

Srpski fudbaler Matija Ljujić napustio je ove zime redove litvanskog vicešampiona Žalgirisa i prešao je u novozelandski Velington Finiks.

Izvor: B92

Autor:B92

Ljujić otišao na Novi Zeland kod Kaluđerovića
Foto: StarSport

Iako odluka da se ode na drugi kraj sveta možda deluje iznenađujuće, Ljujić kaže da je zahvaljujući svom bivšem saigraču, bio vrlo dobro upoznat sa onim šta ga čeka u A ligi.

"Pratio sam ligu zbog Andrije Kaluđerovića. Čuo sam mnogo lepih reči o gradu, klubu i uslovima i zato sam se i opredelio za Velington. Mnogo mi je drago što smo ponovo saigrači, uz Andriju je sve lakše. Igrali smo zajedno u Radu i Žalgirisu. Imamo odličnu saradnju i na terenu i van njega", rekao je Ljujić.

Ekipa Velington Finiksa trenutno nije u zavidnoj situaciji na tabeli, ali Ljujić smatra da to može da se promeni.

"Sezona je u toku, ima još dosta utakmica i nadamo se najboljem za nas. Poslednji smo na tabeli, ali posle pobede nad Melburnom, očekujem da ćemo krenuti napred. Cilj je da budemo među šest najboljih i tako obezbedimo mesto u plej-ofu", objasnio je Ljujić.

Srpski fudbaler izrazio je zahvalnost Žalgirisu, gde je imao uspešnih 18 meseci.

"Žalgiris je postao moj klub i veoma sam mu zahvalan na proteklih godinu i po dana. Fudbalski su me vratili u život i dali mi šansu da idem dalje", rekao je Ljujić.

Sjajni vezista je već debitovao za ekipu Velington Finiksa, kada je njegov tim, posle preokreta, došao do trijumfa nad ekipom Melburn Viktorija. To je prva pobeda novozelandskog tima u poslednja dva meseca.

"Prvu utakmicu sam igrao drugo poluvreme. Nadam se da ću još bolje da se spremim fizički i da ću se izboriti za veću minutažu. Čekao sam vizu više od 20 dana, ali sam za to vreme radio sa privatnim trenerima Darkom Radovanovićem i Sinišom Ljujićem", zaključio je Ljujić.

Naredna utakmica Ljujića, Kaluđerovića i ekipu Velingtona očekuje već u subotu kada dočekuju tim Zapadnog Sidneja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d