Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.01.2018.

13:38

Fanaticosi Prosinečkom: Budi uspešan kao u Zvezdi

Navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, okupljeni oko grupe 'BH Fanaticosi', oglasili su se povodom imenovanja Roberta Prosinečkog za selektora.

Izvor:

Autor:

Fanaticosi Prosinečkom: Budi uspešan kao u Zvezdi
StarSport

Legenda jugoslovenskog, hrvatskog fudbala i Crvene zvezde preuzela je selekciju BiH posle smene selektora Mehmeda Baždarevića zbog neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Prosinečki je dobio poverenje na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu ispred protivkandidata Amara Osima.

"Novi selektor je Robert Prosinečki. Prateći izvještaje i intervjue, radi se o velikom stručnjaku i treneru, da li je to tako, ostaje da se vidi u narednom periodu. Onaj Robert kojeg se sećamo sa fudbalskih terena, tj. kao igrača, definitivno spada u vrh svetskog fudbala, ali kao trener – možda negde blizu zlatne sredine. Naravno kao navijači mi bi voljeli da nas demantuje i da izbori EP, ali nećemo ga sada dizati u zvezde da bi ga sutra osudili. Navijanje i podrška svim reprezentativnim selekcijama, naučila nas je da smanjimo očekivanja i onda smo svakako zadovoljni. Ovo su činjenice, sve ostalo je ulepšavanje. Svesni smo činjenice da je Prosinački jedan od najvećih igrača ikada sa ovih prostora i nadamo se da će sa BiH ostvariti trenerski uspeh poput onoga što je kao igrač imao sa Crvenom zvezdom", navodi se u saopštenju 'Fanaticosa'.

Novog selektora krajem januara očekuje debi na klupi BiH kada gostuju reprezentaciji SAD u Los Anđelesu (28.1), dok tri dana kasnije igraju sa Meksikom u Teksasu (San Antonio).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu