Nova vest
Fudbal

Petak, 07.04.2017.

13:13

Liga B timova – nije ni počela, a već se gasi

Takmičenje pod ingerencijom FSS nazvano Liga B timova počelo 13. marta već je u problemima, jer se zbog previše odloženih mečeva ne zna kada će biti završeno.

Izvor:

Autor:

Default images
Foto: StarSport

Prvenstvo rezervnih timova prihvaćeno je sa oduševljenjem u mnogim klubovima, jer je dalo šansu igračima koji ne igraju redovno da se kroz njega nametnu.

Priliku da se takmiči u novoformiranoj ligi dobilo je deset klubova, a pored superligaša Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog, Spartaka, Rada, Mladosti i Radničkog, tu su i prvoligaši Bežanija, Kolubara i Zemun.

Prvo kolo je kompletno odigrano i činilo se da će ovaj projekat biti pun pogodak. Ali u naredne dve runde odloženo je čak pet mečeva, pa se zbog zgusnutog rasporeda u nastavku sezone dovela u pitanje završnica B lige.

“Klubovi su trebali bolje da razmisle kad su prihvatili učešće u ligi. Drugačija bi situacija bila da smo takmičenje počeli na jesen, a ne na proleće kad nam predstoje ‘plej-of’ i ’plej-aut’ i završnica Kupa. Mnogi se pravdaju da nemaju dovoljan fond igrača za učešće u ovoj ligi. Pokušaćemo ipak, da pronađemo termine i do kraja maja, kako je i bilo planirano, pre odlaska igrača na odmor, okončamo sezonu“, komentarisao je za “Sportski žurnal“ komesar za takmičenje Lige B timova Miodrag Janković.

Četvrta runda neće biti zakazivana dok se ne završe sve odložene utakmice. Inače mečevi se igraju na terenima Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, Ade Ciganlije i prema potrebi u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

“Čekamo odgovore klubova o predloženom terminu u ponedeljak. Problem predstavljaju i predstojeći Vaskršnji praznici, odnosno dva kola Superlige zakazana u razdoblju od 13. do 18. aprila. Pronalaženje terena nije prepreka, dostupni su nam sportski centri na Adi Ciganliji i u Staroj Pazovi“, rekao je Janković.

Utakmice su zatvorenog tipa i igraju se uglavnom ponedeljkom, a planirano je da liga traje do 15. maja ove godine. Trebalo bi da se odigra devet kola, i da se nakon toga organizuju polufinale i finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu