Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.04.2017.

17:12

Luka Milivojević vodi Kristal Palas ka opstanku

Srpska kolonija u Premijer ligi pojačana je poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, a Luka Milivojević brzo je pronašao svoje mesto u najjačoj ligi sveta.

Izvor:

Autor:

Luka Milivojević vodi Kristal Palas ka opstanku
Getty Images

Reprezentativac Srbije stigao je na Selhurst Park iz Olimpijakosa za 14 miliona evra, što je od samog starta govorilo da se od njega očekuje da preokrene sreću i sudbinu 'Orlova' u borbi za opstanak.

Ekipa Sema Olardajsa nalazila se u izuzetno lošoj situaciji, zabeleživši samo pet trijumfa u dotadašnja 24 odigrana meča, međutim – izgleda da je bivši vezista Rada, Crvene zvezde i Anderlehta doneo tu potrebnu čvrstinu i kvalitet Palasu na sredini terena.

Na Lukinoj premijeri, samo dva dana po potpisivanju ugovora, odigrao je svih 90 minuta u porazu protiv Stouk Sitija (1:0), ali je, ispostaviće se, to bio poslednji neuspeh tima iz Londona od početka februara.

Usledila je minimalna pobeda nad Midlzbrom, potom slavlje protiv Vest Bromič Albionom u gostima (2:0), kao i trijumf nad Votfordom (1:0), da bi prethodnog vikenda 'Orlovi' skinuli najveći 'skalp' ove takmičarske godine – savladavši lidera i najverovatnije novog šampiona Čelsi na Stamford Bridžu (2:1).

Milivojević je bio starter u svim pobrojanim duelima, a iako nije postigao nijedan gol ili zabeležio asistenciju njegov uticaj i učinak u igri bio je ogroman. Sjajno se uklopio sa Johanom Kabajom na sredini terena, često pomažući i zadnjoj liniji, dok to koliko 'čisto' igra najbolje oslikava podatak da je dobio samo jednu javnu opomenu – za 450 minuta fudbala.

Zahvaljujući seriji odlčnih rezultat, Kristal Palas devet kola pre kraja zauzma 16. poziciju sa 31 bodom, četiri više od Hal Sitija, prvog tima u opasnoj zoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu