Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.07.2016.

19:51

LE: Vojvodina duplom pobedom do 3. runde

Fudbaleir Vojvodine pobedili su Konahs Kvej Nomadse u Velsu sa 2:1 i plasirali se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

LE: Vojvodina duplom pobedom do 3. runde
Starsport

Ekipa Nenada Lalatovića dalje je prošla sa ukupnih 3:1 ostvarivši pobedu u oba susreta sa velškim timom.

Revanš je odigran u Rilu pred nekoliko stotina navijača, a srpski tim pokazao je i dokazao da je ipak znatno kvalitetniji od rivala.

Zablistao je dejan Meleg strelac oba gola, a Vojvodinu u narednoj rundi Dinamo Minsk koji je pobedio Sent Patrik u gostima sa 1:0 posle nerešenih 1:1 u prvoj utakmici.

Tok meča:

Novosađani su poveli u osmom minutu golom Melega. Ofanzivni vezista Novosađana vodeći gol postigao je odličnim udarcem iz prekida.

Bilo je vidljivo, kao i u prvoj utakmici, da je Vojvodina kvalitetniji tim, ali je to morala i da dokaže na terenu. Kontrolisao je tim Nenada Lalatovića igru, ali je domaćin povremeno pretio.

Srpski tim imao je i podršku od nekoliko desetina navijača na tribinama.

Meleg je pravio najviše problema domaćinu, a u 25. minutu je pokušao da organizuje opasnu kontru srpske ekipe. Dva minuta kasnije ponovo je pokušao iz slobodnog udarca, a golman velške ekipe je uspeo da izbaci loptu u korner.

Domaćin je naopasniji bio u samom finišu prvog poluvremena, ali je odbrana Vojvodine na čelu sa golmanom Kordićem bila na visini zadatka, pa su Novosađani posle prvih 45 minuta imali minimalnu prednost.

Već u četvrtom minutu drugog dela Novosađani su postigli i drugi gol i praktično rešili pitanje prolaska dalje. Paločević je iznudio penal, a siguran izvođač bio je Meleg koji je poslao golmana u pogrešnu stranu i postigao svoj drugi gol.

Domaći tim retk je napadao, a kada je to činio uglavnom je pretio sa bokova. U 65. minutu velška ekipa je na taj način i stigla do gola, a strelac je bio Vajld.

Do kraja utakmice Lalatović je izvršio dve izmene, a njegovi igrači su ipak mirno priveli meč kraju. Mogla je Vojvodina u nastavku da postigne još neki gol, ali je zbog koeficijenta najvažnije da je zadržala prednost i na kraju ostvarila duplu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu