Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.04.2016.

19:11

Runi: Nisam završio sa reprezentacijom

Fudbaler Mančester Junajteda Vejn Runi rekao je da u sebi ima još nekoliko godina igranja za reprezentaciju, uprkos sve boljoj formi drugih napadača.

Izvor: JT

Autor: JT

Runi: Nisam završio sa reprezentacijom
Getty Images

Runi zbog povrede kolena nije igrao od februara, a na poslednjim utakmicama, Hari Kejn i Džejmi Vardi su ga uspešno zamenili u napadu, zbog čega mnogi smatraju da su već obezbedili svoja mesta u timu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Uprkos tome, najbolji strelac Engleske svih vremena veruje da je i dalje sposoban da igra na najvišem nivou.

Osećam da ima još nekoliko godina sebi. Nastaviću da pokušavam da prvenstveno pomažem timu da bude uspešan, a ako budem i postizao golove usput, to će biti sjajno. U poslednje dve godine sam bio u odličnoj formi u dresu Engleske, postigao sam mnogo golova. Imamo mlad tim i kao kapiten očigledno je da želite odličnu vezu između svih igrača i osećam da ona postoji sada. Ne postoji velika razlika u godinama između najmlađeg i najstarijeg i zbog toga su mlađi igrači opušteniji. Tu smo Džo Hart, Gari Kejhil i ja, koji smo stariji i možemo da pomognemo mlađima, ali se svi držimo zajedno, što je dobro”, rekao je Runi.

U dresu reprezentacije, Runi se na velikoj sceni pojavio na Evropskom prvenstvu 2004. godine i postigao je četiri gola, pre nego što se povredio, a Engleska potom eliminisana od strane Portugala u četvrtfinala. Napadač Junajteda proznaje da su se njegova igra i temperament promenili od tinejdžerskih godina.

Mislim da sam drugačiji fudbaler nego što sam bio ranije, pa zato ne poredim sebe. Uvek razmišljam o tome šta je sledeće i staram se da budem u najboljoj formi za leto. Osećam da sam strpljiviji u svojoj igri, kada sam bio mlađi bio sam nestrpljiv i dolazio sam u situacije u kojima nije trebalo da budem”, naglasio je Runi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu