Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.11.2012.

16:38

Siti i Vest Hem pobedili, Čelsi 1:1

Edin Džeko je kralj džokera! Bosanskohercegovački reprezentativac ponovo je kao rezervista doneo pobedu Mančester Sitiju, 2:1 protiv Totenhema.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kada je starter nije ni blizu gola, ali kada uđe sa klupe puni redom mreže rivala. Poslednji je stradao Totenhem, naravno u samom finišu meča.

Džeko potvrdio dominaciju rezervista i preokreta ovoga vikenda, jer su pored njega Maruan Felaini i takođe rezervista Havijer Ernandes doneli pobede Evertonu (2:1 protiv Sanderlenda) i Mančester junajtedu (3:2 protiv Aston Vile).

Spursi su poveli na "Itihadu" u 21. minutu kada je Tom Hadlston proigrao Stivena Kalkera. Usledila je dominacija Sitija u nastavku, da bi u 65. minutu Serhio Kun Aguero izjednačio, a asistenciju fenomenalnog Jaje Turea.

Inače, u mečevima kada je Aguero bio strelac, Siti je dobio 17 od 18 mečeva, uz jednu nerešu utakmicu. Ovaj pogodak bio je uvod u 18. trijumf aktuelnog šampiona Engleske.

Kada su svi očekivali novi remi šampiona i novi "beg" gradskog rivala Junajteda, na scenu je stupio Džeko i ponovo spasao šampiona.

David Silva je poslao loptu u kazneni preko odbrane gostiju, Džeko se odlično zagradio, pustio je loptu da odskoči, a onda iz okreta poluvolejom zakucao iza nemoćnog Breda Fridela.

Poslednji put kada je Siti na svom stadionu gubio sa 1:0 na poluvremenu, a na kraju meča pobedio, bilo je upravo protiv Totenhema, 16. marta 2008. godine, kada je klub iz Mančestera takođe pobedio rezultatom 2:1.

Srpski reprezentativci bili su starteri u ovom derbiju, štoper Matija Nastasić zamenjen je u 56. minutu, dok je Aleksandar Kolarov odigrao ceo meč, ali na levoj strani veznog reda.

Siti je tako zadržao korak za liderom gradskim rivalom Junajtedom koji ima dva boda više. Totenhem je drugim uzastopnim porazom, trećim u poslednja četiri kola, pao na sedmo mesto sa deset bodova zaostatka za "crvenim đavolima".

U drugom meču dana Vest Hem je savladao Njukasl sa 1:0 na "Sent Džejms Parku", a strelac jedinog gola bio je Kevin Nolan u 38. minutu, na asistenciju Džoija O'Brajana.

Ovom pobedom Vest Hem je pretekao Totenhem na tabeli Premijer lige, i sada zauzima šesto mesto sa 18 bodova, dok je Njukasl 10. sa 14 bodova.

U poslednjoj utakmici 11. kola fudbaleri Čelsija i Liverpula su na "Stamford Bridžu" odigrali 1:1.

Strelac za domaće bio je Džon Teri u 20. minutu meča, posle odlično izvedenog kornera Mate. Teri je bio potpuno sam tokom izvođenja kornera sa leve strane gola Liverpula, a kapiten je tu situaciju u potpunosti iskoristio i doveo Čelsi u vođstvo.

'Plavci' su bili bolji tim tokom prvih 45 minuta, a pet minuta pred kraj prvog dela igre Teri se povredio posle duela sa napadačem Liverpula Luisom Suaresom. Umesto kapitena u igru je ušao Geri Kejhil.

U drugom poluvremenu bilo je šansi na obe strane, ipak, Luis Suares je u 73. minutu posle blage konfuzije u odbrani Čelsija glavom sa metar postigao gol.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta.

Posle ove utakmice Čelsi je pao na treće mesto na tabeli, sa tri boda manje od prvoplasiranog Mančester Junajteda, dok je Liverpul na 13. mestu sa 12 bodova.

Premijer liga, 11. kolo:
14.30 Mančester Siti - Totenhem 2:1
Aguero 65, Džeko 88 - Kalker 21
16.00 Njukasl - Vest Hem 0:1
Nolan 38
17.00 Čelsi - Liverpul 1:1
Teri 20 - Suares 73

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu