Nova vest
Fudbal

Subota, 25.08.2012.

17:42

Bajern siguran, gosti odlični

Fudbaleri Bajerna pobedili su Grojter Firt u gostima sa 3:0 u prvom kolu nemačke Bundeslige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Novi prvoligaš Fortuna na strani je iznenadila Augzburg sa 2:0, a kao gost je slavio i Nirnberg protiv HSV-a. Frajburg i Majnc odigrali su nerešeno 1:1, Borusija Menhengladbah je na svom terenu dobila Hofenhajm sa 2:1, a istim rezultatom Ajntraht je bio bolji od Bajera iz Leverkuzena. .

Bajern je u prošlosti znao da kiksne na startu sezone, ali sada nije dozvolio iznenađenje. Mrežu domaćina načeo je Tomas Miler u 43. minutu, a Mario Mandžukić i Arjen Roben su pogocima u drugom poluvremenu potvrdili trijumf Bajerna u malom bavarskom derbiju.

Dani Šahin, 23-godišnji ukrajinski napadač, imao je debi iz snova u dresu Fortune, pošto je dao oba gola u pobedi svog tima u Augzburgu.

Hofenhajm, za koji nije igrao Filip Malbašić, nije uspeo da izbegne poraz u Menhengladbahu – Mike Hanke doveo je domaćina u vođstvo, Roberto Firmino je izjednačio u 66. minutu, ali je Huan Arango u 79. doneo pobedu Borusiji.

Gol odluke u duelu Hamburgera i Nirnberga postigao je Hano Baltič. Frajburg je pogotkom Kruzea poveo protiv Majnca, ali su gosti izjednačili golom reprezentativca Austrija Andreasa Ivanšica iz penala.

U prvom meču odigranom u petak Borusija Dortmund savladala je Verder sa 2:1.

U poslednjoj utakmici koja je odigrana u subotu u večernjem terminu Volfsburg je u Štutgartu pobedio sa 1:0 golom Dosta u 90. minutu.

Bundesliga, prvo kolo:
subota:
Augzburg – Fortuna 0:2
Šahin 68, 79
Frajburg – Majnc 1:1
Kruze 49 - Ivanšic 65 (pen)
Grojter Firt – Bajern Minhen 0:3
Miler 43, Mandžukić 59, Roben 79
HSV – Nirnberg 0:1
Baltič 58
Borusija Menhengladbah – Hofenhajm 2:1
Hanke 33, Arango 79 - Firmino 66
Ajntraht Frankfurt – Bajer Leverkuzen 2:1
Ajgner 57, Lanig 82 - Kisling 30
Štutgart – Volfsburg 0:1
Dost 90

nedelja:
Hanover – Šalke (17:30)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu