Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.10.2011.

22:04

Stevanović: "Idemo na vrh"

Pobeda u Sudanu odvela je Ganu na finalni deo Kupa afričkih nacija. Selektor “crnih zvezda” Goran Stevanović sada je postavio novi cilj, titulu šampiona Afrike.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

“Plasirali smo se među 16 najboljih selekcija "Crnog kontinenta", a koliki je to uspeh pokazuje činjenica da u završnici neće biti Egipta, Kameruna, Nigerije”.

“Kada sam Ganu preuzimao, jedan od ciljeva je bio i afrički šampionat koji nije osvojen 30 godina. Prvi korak smo napravili, idemo dalje”, rekao je bivši trener Paartizana.

Gana je igrala sjajno na Svetskom prvenstvu, ali je i dalje gladna uspeha.

“Igrači Gane imaju mentalitet sličan našem. Poseduju kvalitet, ali nisu ništa osvojili. Zato ćemo se dobro pripremiti da bismo u januaru, u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji pokušali i nemoguće, da se popnemo na vrh”.

Da Gana polako ”menja svest“ pokazala je i utakmica u Sudanu.

“U Africi je svaki domaćin u prednosti 70 odstoć. U Sudanu su velike vrućine, a oni su zakazali utakmicu u četiri popodne. Međutim, pokazali smo da možemo i hrabro i dobro”, objasnio je Stevanović.

A pred taj meč, naš stručnjak se našao na udaru dela štampe zato što nije zvao Boatenga i Ajeva.

“Ne bih se upuštao u komentare, verujem da su svi kritičari videli da znam šta radim, da imam viziju”.

Stevanović je ponosan i na gol razliku – 13:1.

“Primili smo samo jedan gol, kao u kvalifikacijama za SP kada sam radio sa Ilijom Petkovićem u reprezentaciji Srbije i Crne Gore. A na četiri meča postigli smo 13 golova, iako ranije Gana i nije bila previše efikasna”.

Gana u utorak igra prijateljsku utakmicu sa Nigerijom u Londonu, a Plavi će u Beograd za dvadesetak dana.

“U Gani je počelo prvenstvo pa idem da gledam neke potencijalne kandidate. U novembru imamo dve prijateljske utakmice i posle toga više neće biti provera”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu