Nova vest
Fudbal

Petak, 24.12.2010.

20:00

Leonardo novi trener Intera

Bivši trener Milana Brazilac Leonardo preuzeo je fudbalski klub Inter, objavio je zvanični sajt ‘neroazura’.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Leonardo će ekipu aktuelnog prvaka sveta, Evrope i Italije zvanično preuzeti 29. decembra, a ugovor je potpisan do 30. juna 2012. godine.

"Leonardu želimo iskrenu dobrodošlicu. Želimo mu sreću u radu. Uvereni smo da će njegovo šampionsko iskustvo i pobednički mentalitet pomoći klubu da ostvari rezultate koje svi navijači Intera žele", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni.

Leonardo, koji je do sada trenirao samo ekipu gradskog rivala Milana, na klupi ‘neroazura’ naslediće Španca Rafu Benitesa.

Benites je na toj funkciji proveo samo šest meseci pošto je ekipu preuzeo posle odlaska Žozea Murinja u Real Madrid. Murinjo je prošle sezone sa Interom osvojio tri trofeja - Ligu šampiona, Seriju A i Kup Italije.

Benites je tim trofejima prošle nedelje dodao i titulu klupskog prvaka sveta, ali se odmah potom posvađao sa upravom kluba, što je dovelo do sporazumnog raskida saradnje.

Španski stručnjak je tako ’platio ceh’ za loše rezultate kluba u domaćem prvenstvu, kao i zbog izjava upućenih predsedniku kluba Masimu Moratiju. Benites je posle trijumfa Intera u finalu Svetskog klupskog prvenstva poručio Moratiju i upravi da „ispune obećanja ili da ga otpuste“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu