Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.11.2010.

13:10

LŠ: Šampion Evrope za drugu fazu

Fudbaleri Totenhema, Olimpika i Intera dobrim rezultatima u utakmicama petog kola Lige šampiona u sredu obezbedili bi prolaz u drugu fazu takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Totenhem igra protiv Verdera iz Bremena u Grupi A i pobedom će se sigurno plasirati u drugu fazu elitnog takmičenja.

Londonski klub i Inter su na čelu Grupe A sa po sedam bodova, a Totenhem je na prvom mestu zbog bolje gol-razlike. Tvente je na trećem mestu sa dva boda manje, a poslednji je Verder sa dva boda.

Totenhem je u prošlom kolu pobedio Inter sa 2:1, a Verder je na svom stadionu izgubio od Tvenetea sa 0:2. Utakmica na Vajt Hart Lejnu počinje u 20.45.

U drugom meču u toj grupi na stadionu „Đuzepe Meaca“ igraju Inter i Tvente. Aktuelni šampion Evrope bi, takođe, pobedom izborio plasman u nokaut fazu takmičenja, dok bi holandska ekipa u slučaju trijumfa mogla da izbije na drugo mesto.

Neizvesno je i u Grupi B u kojoj samo poslednjeplasirani Hapoel iz Tel Aviva nema šanse da prođe u drugu fazu. Šalke na svom terenu igra protiv Liona i pobedom će pokušati da preuzme prvo mesto na tabeli.

Nemački tim u meč ulazi ohrabren dobrom igrom napadača Raula Gonsalesa koji je u prošlom kolu u prvenstvu postigao het-trik. Bivši kapiten Reala je jedan od najboljih strelaca Lige šampiona sa 70 golova, koliko ima i napadač Milana Filipo Inzagi, koji je završio sezonu zbog povrede kolena.

Lion je prvi u toj grupi sa devet bodova, a nemački tim drugi sa dva boda manje. Benfika je treća sa šest, a Hapoel ima samo bod. Portugalski tim od 20.45 igra protiv Hapoela.

Rendžers dočekuje Mančester junajted u Grupi C i pokušaće pobedom da zadrži šanse za plasman u drugu fazu. Ekipa Aleksa Fergusona je već obezbedila plasman među najboljih 16 ekipa, i trenutno je prva na tabeli sa deset bodova, a Rendžers na trećem ima pet manje.

U boljoj poziciji za osvajanje drugog mesta u grupi je Valensija, koja na svom terenu igra protiv poslednjeplasirane Burse. Turski šampion nema nijedan bod i nije postigao nijedan gol, a španska ekipa je druga na tabeli sa sedam bodova.

U Grupi D poslednjeplasirani Panatinaikos traži prvu pobedu i to u meču protiv Barselone. ’Zeleni’ imaju dva boda i pobedom bi ostali u igri za osvajanje trećeg mesta i plasmana u Ligu Evrope, a katalonskom timu je potreban trijumf da bi osigurao učešće u nokaut fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

Drugoplasirani Kopenhagen ima bod manje od Barselone, koja je sakupila sedam, a od 18.30 igraće u Kazanju protiv Rubina, koji sa tri boda zauzima treće mesto na tabeli.

Liga šampiona, peto kolo
Grupa A
Inter – Tvente 20.45
Totenhem – Verder 20.45
Tabela: Totenhem 7, Inter 7, Tvente 5, Verder 2
Grupa B
Šalke – Olimpik 20.45
Hapoel – Benfika 20.45
Tabela: Olimpik 9, Šalke 7, Benfika 6, Hapoel 1
Grupa C
Rendžers – Mančester Junajted 20.45
Valensija – Bursasport 20.45
Tabela: Mančester Junajted 10, Valensija 7, Rendžers 5
Grupa D
Rubin – Kopenhagen 18.30
Panatinaikos – Barselona 20.45
Tabela: Barselona 8, Kopenhagen 7, Rubin 3, Panatinaikos 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu