Nova vest
Fudbal

Petak, 05.11.2010.

19:46

PL: Lider gostuje na "Enfildu"

Predstojećeg vikenda igra se 11. kolo Premijer lige, a derbi je na programu u nedelju kada lider Čelsi gostuje očajnom Liverpulu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Redsi“ su pobegli iz zone ispadanja ali su daleko od krize, a sada im dolazi najbolji tim lige koji želi da sačuva veliku prednost ispred prvih konkurenata Arsenala i Mančester junajteda.

"Tobdžije“ takođe igraju u nedelju, a očekuje iz duel sa Njukaslom. „Svrake“ su u prethodnom kolu deklasirale Sanderlend ali protiv londonskog tima nemaju previše uspeha poslednjih godina.

Mančester junajted je u Ligi šampiona rutinski savladao tursku Bursu, ali je ostao bez dva bitna igrača prvog asistenta Nanija i odličnog Darena Flečera. Runi je i dalje povređen, a meč protiv Vulverhempton će gledati iz SAD-a gde je otišao na rehabilitaciju.

Kolo će u 13.45 časova na Sportklubu + otvoriti Bolton i Totenhem. Da li su „Spursi“ zaboravili veliki trijumf protiv prvaka Evrope Intera i da li Geret Bejl može i dalje da igra u vrhunskom ritmu?

Birmingem Nikole Žigića se nalazi blizu zone ispadanja, a u subotu dočekuje trenutno najlošiji tim lige Vest Hem. Blekburn i Vigan se takođe nalaze na dnu tabele, pa će eventualna pobeda jednom od ova dva tima doneti samopouzdanje i miran san pred nastavak sezone.

Everton je posle pobede u derbiju Liverpula krenuo ka gornjem delu tabele, a ukoliko žele dalje „karamele“ moraju da slave u Blekburnu koji je očajno krenuo u novu sezonu i osvojio samo devet bodova do sada.

U krizi rezultata nalazi se i Aston Vila, a gostovanje na „Krejven Koridžu“ sigurno nije najbolje mesto za povratak samopouzdanja. Fulam ne blista kao prošle sezone ali kao prava „domaćinska“ ekipa verovatno računa na bodove protiv Vile koja ima samo tri boda van svog terena.

Sanderlend i Stouk su ekipe čiji su mečevi izuzetno zanimljivi, sa dosta trčanja, velikom borbom i često sa mnogo golova. Međutim, to ni jednom timu do sada nije donelo previše uspeha, a Stouk je izgubio poslednja tri meča. Sanderlend je posle sedam mečeva bez poraza (pet remija) doživeo debakl u lokalnom derbiju od Njukasla (6:0) pa sada mora da se „vadi“ pred svojim navijačima.

Treći meč koji se igra u nedelju predstavlja možda i derbi kola ako se pogladaju mesta na tabeli koja zauzimaju VBA i Mančester siti. „Građani“ su četvrti sa 17 bodova ali i u krizi rezultata pošto su izgubili poslednja tri meča, uključujući i Ligu Evrope. VBA je sve iznenadio dobrim igrama i petim mestom ali je i on posle šest mečeva bez poraza izgubio u poslednjem kolu.

Premijer liga, 11. kolo:
13.45h Bolton – Totenhem
16.00h Birmingem – Vest Hem
16.00h Blekburn – Vigan
16.00h Blekpul – Everton
16.00h Fulam – Aston Vila
16.00h Mančester J – Vulverhempton
16.00h Sanderlend – Stouk Siti

nedelja:
14.30h Arsenal – Njukasl
16.00h Vest Bromvič Albion – Mančester Siti
17.00h Liverpul – Čelsi

Tabela: Čelsi 25, Arsenal 20, Mančester junajted 20, Mančester Siti 17, Totenhem 15, VBA 15, Njukasl 14, Everton 13, Blekpul 13, Fulam 12, Bolton 12, Sanderlend 12, Liverpul 12, Aston Vila 12, Birmingem 11, Stouk 10, Vigan 10, Blekburn 9, Vulvs 9, Vest Hem 6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu