Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.06.2009.

14:20

Rosi napustio klupu Lacija

Trener fudbalera Lacija Delio Rosi podneo je ostavku na tu funkciju pošto je zaključio da naredne sezone neće imati potpunu podršku rimskog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lacio, koji je bio prvak Italije 1974. i 2000. godine, ove sezone je osvojio nacionalni Kup, i završio na 10. mestu u Seriji A. “Ovo nije bila laka odluka. Jednostavno, više se nisam nalazio u centru projekta ’Lacio’”, rekao je Rosi na konferenciji za štampu Rossi.

Predsednik kluba Klaudio Lotito u nedavnim intervjuima odbijao je da potvrdi da će 48-godišnji Rosi ostati na ’Olimpiku’, dok su mediji već saopštili da je glavni kandidat za novog trenera ’lacijala’ bivši trener Palerma Davide Balardini.

Rosi je 2005. godine preuzeo Lacio koji je bio tada u veoma teškoj finansijskoj situaciji, i doveo ih 2007. do trećeg mesta u Seriji A i plasmana u Ligu šampiona naredne godine.

Ne znam šta ću sada, nemam drugi klub. Rang takmičenja mi je potpuno nebitan“, rekao je Rosi, koga su novinari već proglasili za novog trenera Torina koji je ove sezone ispao iz Serije A.

Sa izuzetkom Lacia i Siene, čiji je trener Marko Đampaolo zapretio da će otići iz kluba, ostatak italijanskih prvoligaša ima naredne sezonue stabilnu situaciju i sigurna rešenja po pitanju trenera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu