Nova vest
Fudbal

Subota, 10.01.2009.

15:02

Vašington: "Partizan je najveći"

Brazilac Silva Vašington Roberto Mariano i zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dosadašnji član kluba Makedonija iz mesta Đorče Petrov (predgrađe Skoplja), potpisao je sa "crno-belima" četvorogodišnji ugovor, i na proleće će pokušati da se izbori u jakoj konkurenciji za mesto u špicu napada šampiona Srbije. Pored dvadesettrogodišnjeg Vašingtona, Partizan je u petak predstavio i Branu Ilića, koji je stigao iz Rada.

Mladi napadač, visok 204 centimetra, rekao je da je već spreman za rad u novom klubu.

"Osećam se odlično, zadavoljan sam što sam potpisao ugovor sa Partizanom i već sam spreman da radim. Daću sve od sebe, kao što je bilo
i u Makedoniji, a verujem da će biti i golova", izjavio je Vašington na konferenciji za novinare.

Brazilac je dodao da je za Partizan čuo još dok je igrao u domovini.

"Znam da su ovde Partizan i Crvena zvezda najveći rivali, a takođe mi je poznato da je Partizan najveći klub iz bivše Jugoslavije", kazao je.

Vašington je dodao i da mu je veliko olakšanje činjenica da Žuka i Moreira govore portugalski, što će mu pomoći da se brže adaptira.

"Znao sam za Žuku od ranije, dok je on igrao u Brazilu. To će mi dosta značiti, kao i prisustvo Moreire, koji takođe govori portugalski", zaključio je Vašington.

Brazilski napadač je za Makedoniju u prvom delu sezone odigrao 12 utakmica i postigao sedam golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

226 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu