Nova vest
Fudbal

Subota, 25.10.2008.

14:59

Remi Junajteda, sjajni Hal

Fudbaleri Evertona i Mančester Junajteda remizirali su rezultatom 1:1, a Hal siti je dobio VBA na gostovanju sa 3:0 u devetom kolu Premijer lige

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mančester Junajted je poveo golom Flečera u 22. minutu, a izjednačio je Felaini u 63. minutu. Nemanja Vidić je odigrao ceo meč za Junajted, zaradivši žuti karton. U ostalim mečevima Sanderlend je savladao Njukasl sa 2:1, a Blekburn i Midlzbro su podelili bodove (1:1)

Mančester Junajted je ofanzivno počeo utakmicu što se isplatilo u 22. minutu. Daren Flečer je dobro iskoristio dodavanje Rajana Gigsa i prevario golmana Evertona Tima Hauarda za svoj treći pogodak u sezoni. Mančester je posle vođstva nastavio sa napadima, stvorivši nekoliko šansi.

Pritisak gostiju Everton je slomio u 63. minutu kada je Fil Nevil centrirao, a Maruan Felaini glavom poslao loptu iza Edvina van der Sara. Menadžer 'crvenih đavola' Aleks Ferguson pokušao je uvođenjem u igru Karlosa Teveza, Andersona i Nanija da dođe do pobede ali je rezultat ostao 1:1.

Svih 90. minuta na terenu proveo je i Nemanja Vidić, koji je dobio žuti karton zbog starta na bivšem saigraču, Luju Sahi.

Sa druge strane, u duelu lokalnih rivala sa severa Engleska, Sanderlend je kod kuće savladao Njukasl, sa 2:1. Sise je doveo domaće u vođstvo u 20. minutu, 10 minuta kasnije izjednačio je Ameobi, a konačan rezultat postavio je Ričardson, 15. minuta pre kraja, iz slobodnog udarca.

Hal je došao do četvrte pobede u nizu, ali ne lako kao što bi se moglo zaključiti po ubedljivom rezultatu (3:0). Vest Bromvič je u prvom poluvremenu propustio nekoliko izglednih prilika, a posebno se istakao golman Hala Majhil.

Na startu drugog dela igre šok za domaće – Kamil Zajate posle kornera odlično 'hvata' volej i matira Karsona. Ponovo su domaći mogli do izjednačenja, ali nisu iskoristili brojne šanse. Za to ih je kaznio Đeovani golom glavom u 62. minutu, a King je četiri minuta posle dokrajčio rivala.

Njukasl je doživeo novi poraz, peti u sezoni. Golove za Sanderlend dali su Đibril Sise i Kieran Ričardson, a strelac za 'Svrake' bio je Šola Ameobi.

Midlzbro je na Ivud Parku došao u vođstvo u 74. minutu. Alfonso Alveš je idealno primio loptu posle dubinskog dodavanja O'Nila i smestio je iza leđa loše postavljenog Robinsona.

Roversi su do boda došli u samoj završnici meča, u četvrtom minutu nadoknade. Emerton je izveo korner, a osporavani Beni Mekarti glavom sproveo loptu u mrežu.

U nedelju igraju:
Mančester Siti - Stouk
Totenhem - Bolton
Čelsi - Liverpul
Vigan - Aston Vila
Vest Hem - Arsenal
Portsmut - Fulam

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu