Murinjo: "LŠ je san svih timova"

Izvor: B92, Tanjug Italija
Podeli

Novi trener italijanskog fudbalskog prvoligaša Intera, Portugalac Žoze Murinjo, izjavio je da će u predstojećem periodu upotrebiti znanje i iskustvo stečeno u Portugaliji i Engleskoj kako bi milanski klub "ostvario san" i osvojio Ligu šampiona, preneli su danas italijanski mediji. "Liga šampiona je san svih timova. Kada analiziram situaciju, dolazim do zaključka da 11 timova pretenduju na evropski presto iduće godine i da su im šanse pođednake. Radi se o takmičenju u kojem pobeđuju nijanse", ocenio je Murinjo.

Portugalski trener je naglasio da će se potruditi da se i Inter nađe među "pretendentima" za osvajanje Lige šampiona.

"Dolazim sa ogromnim iskustvom stečenim u 'fudbalskim kulturama', kao što su portugalska i engleska. Smatram da će to imati veliki značaj za građenje budućih raznovrsnih taktičkih varijanti", istakao je Murinjo.

Trener koji je portugalskom Portu doneo titulu evropskog prvaka u sezoni 2003/04, a Čelsiju dva uzastopna trofeja u Premijer ligi u sezonama 2004/05. i 2005/06, naglasio je da "ima poverenja u sadašnji sastav Intera".

"Primetio sam da mediji navode kako, navodno, imam nameru da dovedem mnoge igrače u Inter. Istina je da planiram da pojačam tim sa dva - tri fudbalera. Tim bi trebalo da broji 21 igrača, uz tri golmana", rekao je Murinjo.

Portugalski stručnjak podsetio je da je u poslednjih šest sezona osvojio ukupno 12 titula.

"Logičan nastavak ovog niza svakako bi bio osvajanje jedne značajne titule sa Interom", poručio je Murinjo.