Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.05.2008.

14:46

Spasojević: "Ne odričemo se titule"

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević izjavio je da se njegov klub ne odriče borbe za titulu prvaka države iako Partizan tri kola pre kraja šampionata i dalje ima prednost od tri boda. Spasojević je rekao da je sport interesantan, a fudbal jednostavna i privlačna igra upravo zbog toga što neizvesnost može da traje do poslednjeg minuta poslednjeg kola.

"Naši igrači i članovi stručnog štaba uživaju puno poverenje do kraja prvenstva. Mi ćemo se do poslednjeg sudijskog zvižduka boriti da odbranimo titulu, jer očekujemo da Partizan u poslednja tri kola poklekne bar u jednom meču", izjavio je Spasojević na konferenciji za štampu.

Predsednik kluba je potvrdio da Crvena zvezda čini sve da motiviše igrače da do kraja prvenstva rade maksimalno ozbiljno kao do sada i da pružaju igre kao u prošlom kolu protiv Smedereva.

"Crvena zvezda, shodno svom običaju, neće do kraja prvenstva praviti analizu onog što je do sada učinjeno. Mi se već pripremamo za naredno prvenstvo i za dovođenje igrača izdvojićemo između četiri i pet miliona evra", rekao je Spasojević.

Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević nije želeo ništa konkretno da kaže o pojačanjima.

"Neozbiljno bi bilo da u ovom trenutku pravimo bilo kakvu analizu, kada još traje borba za odbranu titule. Mogu samo da kažem da ćemo već polovinom maja stupiti u kontakt sa Nantom, gde igra naš centarfor Filip Đorđević, kao i sa švajcarskim Bazelom, u kome nastupa Marko Perović. Oni su na pozajmici i očekuju nas konkretni razgovori", rekao je Bunjevčević.

Spasojević je napomenuo da klub u narednom periodu očekuju veliki građevinski radovi na stadionu, prvenstveno zbog povećanja komfora i pripreme za Univerzijadu, koja će u Beogradu biti održana naredne godine.

"Na našem stadionu biće održane svečane ceremonije otvaranja i zatvaranja Univerzitetskih igara i zbog toga ćemo morati da rekonstruišemo stadion. Posebno nas veliki poslovi očekuju na proširenju tunela, kao i rekonstrukcije istočne tribine i rušenja tog dela stadiona, kako bi teška mašinerija mogla da uđe na teren", rekao je Spasojević.

Prema njegovim rečima, teren će biti potpuno rekonstruisan. Biće ugrađen sistem grejanja, kao i dubinskih prskalica, čime će fudbaleri imati vrhunske uslove za igru.

"Zbog tih radova verovatno ćemo kvalifikacije za evropkupove morati da igramo na drugom stadionu i nadam se da ćemo imati razumevanje naših navijača", rekao je Spasojević.

Predsednik Crvene zvezde najavio je i da će u toku decembra ove ili januara sledeće godine, klub odigrati prijateljsku utakmicu protiv japanske ekipe Nagoja, koju predvodi bivši proslavljeni reprezentativac Dragan Stojković.

Na klupi japanske ekipe pored Stojkovića sedi i Boško Đurovski, a na terenu ih predvodi bivši centarhalf OFK Beograda i Crvene zvezde Miloš Bajalica.

Direktor marketinga Crvene zvezde Stefan Ivanović je govorio o predstojećim akcijama kluba, a najveći učinak očekuje se od pokretanja projekta proširenja članstva Crvene zvezde na široj teritoriji bivše Jugoslavije, kao i klupske televizije.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da već od jeseni krene preko kablovske i satelitske televizije program o delovanju fudbalskog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu