Nova vest
Fudbal

Subota, 21.07.2007.

18:36

AK: Japan i Irak u polufinalu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbalske reprezentacije Japana i Iraka plasirale su se u polufinale Azijskog kupa. Japan je u derbiju četvrtfinala pobedio debitanta Australiju boljim izvođenjem penala, posle 1:1 u regularnom toku i posle 120 minuta. Iračani su bili bolji od jednog od domaćina, nacionalnog tima Vijetnama, rezultatom 2:0. Japan je u Hanoju uspeo da se revanšira Australiji za poraz na SP u Nemačkoj i nastavi pohod ka trećoj uzastopnoj tituli šampiona Azije.

Posle uzbudljivih 68 minuta najviše uzbuđenja dogodilo se u malom vremenskom razmaku. Najpre je Džon Aloizi posle kornera Harija Kjuela pogodio mrežu branioca titule, ali je fenomenalni Naohiro Takahara postigao četvrti gol na turniru samo tri minuta kasnije.

U 76. minutu napadač Ajntrahta je ponovo bio koristan za svoj tim – Vinčenco Grela ga je udario u lice i zaradio crveni karton. Sa igračem više Japan nije uspeo da stigne do pobede, a Mark Švarcer je odbranio udarac Šunsukea Nakamure u 120. minutu da obezbedi penale.

Kada se donosila odluka blistao je suparnički golman – Jošikatsu Kavaguči je odbranio penale Hariju Kjuelu i Lukasa Nila, a Juđi Nakazava je pogodio četvrti penal za veliku radost momaka u plavim dresovima i selektora Ivice Osima.

Iračani su se prvi put od 1976. godine plasirali u polufinale Azijskog kupa, prekinuvši niz od tri poraza u četvrtfinalu.

Već u drugom minutu meča u Bangkoku Junis Mahmud je na asistenciju Nashata Akrama doveo svoju selekciju u vođstvo udarcem glavom. Akram je tri minuta kasnije propustio sjajnu đšansu,a  Vijetnamci nisu mogli da dođu sebi od šoka.

Odbrana Iraka odlično funkcioniše na ovom turniru (jedan primljeni gol iz igre na četiri meča), predvođena Jasimom Mohamedom Golanom, a ovaj meč bio je samo potvrda toga.

PobedniK je odlučen u 65. minutu, kada je Mahmud perfektno gađao iz slobodnog udarca, oko živog zida i daleko od domašaja Duong Hong Sana. Duong se iskupio u 77. minutu, sprečivši Mahmuda da ostvari het-trik.

U polufinalu, koje se igra u sredu, Japanci igraju sa boljim iz meča Saudijska Arabija - Uzbekistan, dok Iračani očekuju pobednika duela Južna Koreja – Iran.

Preostala četvrtfinala igraju se u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu