Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2007.

15:29

Skolari saopštio spisak

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Luiž Felipe Skolari saopštio je sastav tima za utakmice sa Belgijom i Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Brazilski trener je u tim uvrstio trojicu dosadašnjih članova mlade portugalske reprezentacije - napadača Verdera iz Bremena Uga Almeidu, "vezistu" lisabonskog Sportinga Nanija i golmana PAOK-a Danijela Fernandeša.

Almeida i Nani su i ranije bili u konkurenciji za seniorsku reprezentaciju, ali nikada nisu dobili priliku da igraju. Fernandeš je u timu zamenio povredjenog rezervnog golmana reprezentacije Kima Silvu, koji nastupa za Benfiku.

Reprezentacija Portugala, koja je trenutno na četvrtom mestu Grupe A sa sedam osvojenih bodova iz četiri utakmice, Belgiju će ugostiti 24. marta, a četiri dana kasnije u Beogradu će gostovati Srbiji.

Selektor reprezentacije Srbije Havijer Klemente svoj spisak saopštiće u petak. Srbija krajem marta, osim utakmice protiv Portugala, igra i kvalifikacioni meč protiv Kazahstana.   

Učesnici Grupe A su i reprezentacije Finske, Poljske, Kazahstana, Jermenije i Azerbejdžana.

Sastav reprezentacije Portugala za dule sa Belgijom i Srbijom:

Golmani: Rikardo Pereira (Sporting Lisabon), Danijel Fernandeš (PAOK).

Odbrambni fudbaleri: Migel Monteiro (Valensija), Žorže Andrade (Deportivo Korunja), Paulo Fereira, Rikardo Karvaljo (obojica iz Čelsija), Manuel da Košta (PSV Ajndhoven), Marko Kaneira (Sporting Lisabon), Fernando Meira (Štutgart).

Fudbaler sredine terena: Raul Meireleš, Rikardo Kuarežma (Porto), Deko (Barselona), Tijago Mendeš (Olimpik Lion), Žoao Mutinjo, Nani (Sporting Lisabon), Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Simao Sabrosa, Armando Petit (Benfika), Ugo Vijana (Valensija).

Napadači: Helder Postiga (Porto), Nuno Gomeš (Benfika) Ugo Almeida (Verder Bremen).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu