Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.09.2006.

14:54

Dunga: "Zvao bih Gigsa u selekciju"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Dunga izjavio je u sredu da bi igrač kakav je Velšanin Rajan Gigs imao mesta u njegovom timu.

Gigs je ponovo pokazao svoje kvalitete u 45 minuta prijateljske utakmice sa Brazilom, koja je u utorak uveče odigrana na londonskom stadionu Vajt Hart Lejn. Brazilci su pobedili 2:0, ali je Gigs zadivio Dungu.

"Svi treneri na svetu voleli bi da imaju igrača kakav je Gigs", rekao je Dunga za BBC.

"Iskreno, ne bih znao gde da ga stavim jer mi imamo puno dobrih igrača. Da je Gigs Brazilac, moj problem bi bio ogroman".

Dunga je rekao i da je bio impresioniran igrom Velsa, koji nije dozvolio Brazilu da postigne gol u prvom poluvremenu, pa je on morao da promeni taktiku za drugih 45 minuta.

Gigsov pâs petom za Robijea Ernšoa stvorio je najbolju priliku za velšku selekciju. Legendarni fudbaler Mančester junajteda (na slici sa Edmilsonom) bio je zadovoljan učinkom svog tima.

Imali smo priliku da igramo sa najboljim timom na svetu i pokažemo im šta umemo. Odlično smo se držali punih sat vremena, a mladići u našem timu pokazali su da Vels ima svetlu budućnost“, rekao je Gigs, koji u novembru puni 33 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu