Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.02.2006.

12:40

UCL: Bajern Minhen - Milan (TV B92)

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Jedan od dva velika derbija osmine finala Lige šampiona igra se na Alijanc Areni u Minhenu. Četvorostruki prvak Evrope Bajern dočekuje šestostruke šampione kontinenta, fudbalere Milana.

'Pitanje svih pitanja' za Feliksa Magata je da li će Oliver Kan biti spreman. Trener Bajerna će tek pred početak utakmice odlučiti da li da na 'crtu' Ševčenku, Đilardinu i Kaki pošalje nedovoljno oporavljenog Kana ili mladog i prilično neiskusnog Mihaela Rensinga.

"Mene boli noga i ne znam da li ću biti spreman. Ne foliram, to je istina," kaže Kan koji je stradao u budesligaškom duelu sa Hanoverom.

Bavarci trenutno vode u Bundesligi, sa osam bodova prednosti u odnosu na Hamburg, a remijem u Hanoveru su seriju utakmica bez poraza produžili na četrnaest.

"Novi stadion donosi novu snagu Bajernu u velikim utakmicama," tvrdio je pred početak sezone predsednik kluba, Karl-Hajnc Rumenige.

Utakmica sa Milanom je prava proba. Prethodne tri velika duela sa Milanom Nemci su izgubili. Od selidbe na Alijanc Arenu Bajern stalno pobeđuje.

"Moji igrači su željni pobeda, jedva čekaju ovu utakmicu," kaže Feliks Magat, "Puni smo optimizma i možemo u četvrtfinale. Mislim da su igrači Juventusa bili impresionirani stadionom. Tako će biti i fudbalerima Milana."

"Dobili smo sve utakmice na svom terenu, možemo i ovu," kaže Roj Makaj.

"Napašćemo snažno, ali i strpljivo. To je najjače oružje," dodao je Vili Sanjol.

Milan dolazi bez dvojice značajnih fudbalera, ali sa oporavljenim Ševčenkom. Kapiten Paolo Maldini neće igrati, a nije spreman ni Brazilac Kafu. 'Rupu' u sredini odbrane pokušaće da popuni Kaha Kaladze, a na desni bok će, verovatno, Hrvat Šimić.

Milan je drugi u Seriji A, sa deset bodova manje od vodećeg Juventusa, protiv koga je nemački prvak jesenas igrao u grupi. I Bajern i Juventus pobedili su kao domaćini, a Anćeloti je zadovoljan činjenicom da u Nemačku dolazi sa ekipom koja je dobila tri poslednje utakmice u italijanskom prvenstvu.

Bajern je protivnik 'za poštovanje, ali ne i za strah', kaže Karlo Anćeloti.

"Oni su jedna od ekipa koja je favorit za osvajanje Lige šampiona. Veliki su klub, sa sjajnom tradicijom. Ali, ni mi nismo loši, radujem se što će u njihov sjajni stadion videti i iznutra i potpuno smo spremni da budemo baš oni koji će prekinuti seriju njihovih uspeha."

Najveći adut prošlogodišnjih finalista Lige šampiona su napadači, Kaka, Đilardino i Ševčenko.

"U sjajnoj sam formi, ova utakmica mi puno znači. Želim da osvojim trofej u Parizu," kaže Kaka.

Neko će put ka trofeju završiti već u osmini finala, ko će napraviti prvi korak ka uspehu znaće se večeras oko 22.30. Utakmica počinje u 20.45, uz direktan prenos na televiziji B92, a program posvećen Ligi šampiona 45 minuta ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu