Nova vest
Fudbal

Petak, 19.08.2005.

19:56

Zenga: Moramo da pobedimo Voždovac

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu će igrati prvu utakmicu u Meridijan Superligi kao domaćini, a protivnik će im biti jedan od gradskih rivala – ekipa Voždovca.

Posle kiksa u Kuli, kada su u prvom kolu odigrali nerešeno 2:2, fudbaleri Crvene zvezde pobedili su hrvatski Inter u Zaprešiću 3:1 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA. Posle toga Zvezda nije imala zvanične mečeve pošto je tražila odlaganje susreta sa Jedinstvom u Bijelom Polju.

Trener Crvene zvezde, Italijan Valter Zenga izrazio je očekivanje da njegov tim potvrdi da mu je forma u usponu i da zabeleži prvu pobedu u šampionatu.

"Za nas je važno da odigramo dobro pred našim navijacima. Želja nam je da nastavimo putem koji smo zacrtali i da pobedimo, ali nije dovoljno da se sve završi na rečima. Moramo na terenu da dokažemo kvalitet", rekao je Zenga na konferenciji za novinare.

O Voždovcu, Zenga je rekao da je reč o dobro organizovanoj ekipi, sa nekoliko odličnih pojedinaca.

"Čini mi se da uvek idu na pobedu. Napravili smo plan kako treba da odigramo i verujem u uspeh. Dilema oko sastava uvek ima i to je normalno. Mogu čak da kažem da je dobro što u timu ima igrača koji kod trenera stvaraju dilemu oko sastava", rekao je Zenga.

Mladi fudbalski reprezentativac Boško Janković, koji je odrastao na Voždovcu, rekao je da mu je drago što je Voždovac ušao u najjači rang takmičenja, ali i da neće biti sentimentalan prema "ekipi iz kraja".

"Trudićemo se da nastavimo dobre igre, jer ne sme da nam se ponovi kiks iz Kule", rekao je Janković, koji je sezonu počeo sa dva pogotka u prvom kolu.

Voždovac je u prva dva kola zabeležio po jednu pobedu i jedan poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu