Nova vest
Fudbal

Subota, 13.08.2005.

21:59

Siloviti Bajern, Šalkeu derbi Rura

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U derbiju drugog kola šampionata Nemačke u fudbalu Bajern iz Minhena pobedio je kao gost Bajer iz Leverkuzena 5:2.

Šampion Nemačke je već na startu Bundeslige pokazao da će se teško odreći titule. Gostovanje u Leverkuzenu prošle sezone se pretvorilo u noćnu moru za Bavarce koji su poraženi 4:1, a istom scenariju nadali su se domaći navijači. Međutim, već posle osam minuta bilo je jasno da se priča neće ponoviti. Mihal Balak postigao je prvi gol u trećem minutu, a pet minuta kasnije prvi od tri gola na meču dao je Holanđanin Roj Makaj.

Bajer je na trenutak uspeo da se vrati u meč i smanji prednost gostiju na 2:1 golom Berbatova u 32. minutu. Neizvesnost je trajala samo 4 minuta. Posle gola Ali Karimija ponovo Bajern ima dva gola viška, a prednost je u nastavku dostigla i ogromnih 5:1. Oba puta strelac je bio Makaj.

Najveća poseta u ovom kolu je prema očekivanju zabeležena u Dortmundu. Rurski derbi između Borusije i Šalkea posmatralo je 81 hiljada gledalaca, a velika većina slavila je posle gola Smolareka u 18. minutu kojim je domaćin poveo. Tim iz Gelzenkirhena je kao i u prvom kolu protiv Kajzerslauterna ponovo napravio preokret. Kevin Kuranji je bio dvostruki strelac za ekipu Šalkea koja je zadržala stopostotan učinak na startu sezone.

Uz Bajern i Šalke, jedini tim sa maksimalnih 6 bodova posle drugog kola je Hamburger.

HSV se dugo mučio na gostovanju u Bilefeldu protiv Arminije i tek u poslednjih desetak minuta je stigao do pobede. Sergej Barbarez i Rafael Van der Vart bili su strelci za Hamburger.

Najviše golova postignuto je u Kajzerslauternu gde je domaćin slavio protiv novog prvoligaša Duizburga 5:3, uz het trik Halila Altintopa. Herta je prema očekivanju lako izašla na kraj sa Ajntrahtom 2:0, dok su mečevi Borusija Menhengladbah – Volfsburg i Nirnberg – Hanover, završeni rezultatom 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu