Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.10.2004.

14:34

Selektori širom Evrope na mukama

Izvor: B92, UEFA

Autor:B92, UEFA

Default images

Selektori velikog broja evropskih reprezentacija prinuđeni su da, pred kvalifikacione mečeve za SP 2006.godine u Nemačkoj, zbog učestalih povreda, menjaju sastave svojih timova.

Karel Brikner, selektor Čečke, pozvao je u sastav Libora Sjonka i Rudolfa Skacela jer je sa prvobitnog spiska otpao Karel Poborski zbog povrede prepona.

Jesper Kristijansen će, u mečevima Danske sa Albanijom i Turskom, zameniti prvog golmana Tomasa Sorensena, koji je povredio leđa na treningu.

Još je rano da pričamo o tome da li ću braniti u susretu sa Albanijom, ali se nadam da ću biti spreman bar za meč sa Turskom”, kaže Sorensen, a golman Turske Ruštu Rečber, će biti u sastavu reprezentacije na meču sa Kazahstanom, jer povreda skočnog zgloba nije ozbiljnije prirode.

Marat Izmailov i Denis Kolođin neće igrati u mečevima Rusije sa Luksemburgom i Portugalom, ali se još uvek ne zna ko će ih zameniti. Rezervni golman Slovačke, Rihard Zajac, zameniće povređenog Miroslava Keniha.

Igrač Barselone i francuske reprezentacije, Ludovik Žili, koji je zbog loše forme, propustio EURO 2004, napustio je trening kamp u Klerfontenu, zbog za sada nepoznate povrede. Selektor, Rejmond Domenek, je već bio prinuđen da u tim pozove Luindulu, zbog povrede Davida Trezegea, a neizvestan je i nastup odbrambenog igrača Živea.

Slovenci će protiv Italije igrati bez Aleksandera Knavsa, a poziv u škotsku reprezentaciju dobio je igrač sredine terena Ričard Hjuz.

Poljska će u mečeve sa Austrijom i Velsom ući bez šestorice ključnih igrača. Kao zamene pozvani su Radoslav Kaljužni i Marčin Zajac. Velšani Endi Džonson i Geret Tejlor propustiće meč sa Engleskom. Još ranije su sa spiska otpali Robert Pejdž i golman Ris Veston.

Majkl Oven će, i pored lakše povrede leđa, igrati u subotu za Englesku.

U našoj grupi neizvestan je samo nastup Belgijanca Stefana Tangea u meču sa Španijom. “Verujem da će moći da igra, ali to ostaje da se vidi u subotu”, izjavio je lekar belgijske reprezentacije, Mark Gusens.

 Prijateljsku utakmicu Nemačke i Irana, zbog povrede skočnog zgloba, najverovatnije će propustiti igrač Bajerna, Torsten Frings. Frank Farenhost je već otpao zbog slomljenog nosa, a zameniće ga Kristijan Verns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu