Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.09.2003.

14:40

Zečević:Predstoje veliki radovi na stadionu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Žarko Zečević ocenio je danas da je organizacija utakmica Lige šampiona ozbiljan i veliki posao, ali je istakao da je klub dorastao zadatku.

"Partizan ima mnogo iskustva u organizovanju velikih utakmica, ali ovo je zaista nešto posebno. Pravilnik UEFA o organizaciji ima 200 strana i tu je pokriveno bukvalno sve što treba", rekao je Zečević novinarima u Beogradu.

G
eneralni sekretar šampiona SCG kazao je da će "crno-beli" morati mnogo da rade da uslove na stadionu usklade sa propisima UEFA, ali je istakao da će sve biti uradjeno na vreme. Partizan na Zapadnoj tribini treba da napravi VIP ložu i planira da na Istočnoj napravi novinarske lože. Pored toga, stadion treba da ima i televizijski studio i "televizijsku sobu", kao i posebno uredjen parking i kancelariju UEFA.

U Beograd danas stiže komisija UEFA koja u sledeća dva dana treba da pregleda stadion i sve uslove.

"Taj pregled nije formalnost, ali ja nisam zabrinut jer sam video stadion AEK-a, koji se takodje takmiči u Ligi šampiona a ima lošije uslove od nas", rekao je Zečević.

"Naš najveći problem je što nemamo porkivenu bar Zapadnu tribinu, ali nadam se da će se to u budućnosti rešiti. Svi klubovi u Ligi šampiona imaju budžet od bar 40 miliona evra, a naš je oko šest miliona", objasnio je on.

Plasmanom u elitno evropsko takmičenje Partizan će od UEFA dobiti 5,5 miliona švajcarskih franaka, što je minimalna zarada, bez reklama, sponzora, TV prihoda i suvenira. Igrači još nisu dobili premije za plasman, a to bi trebalo da se uskoro usaglasi.

"To je interna stvar kluba i verujem da ćemo se lako dogovoriti. Razmišljamo da igračima damo odredjeni procenat svih prihoda", rekao je Zečević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu