Nova vest
Fudbal

Petak, 05.07.2002.

10:21

Seria A: Da li ce ovog leta biti velikih transfera ?

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Vezni igrac argentinske reprezentacije Matias Almeida ostace u Italiji, ali ce iz Parme preci u Inter, dok ce u suprotnom pravcu fudbaler iz Slovacke Vratislav Gresko.

Italijanski fudbalski klubovi, koji imaju finansijskih problema, ovog leta su odlucili da se pojacavaju uglavnom medjusobnom razmenom igraca.

Inter iz Milana potvrdio je da ce Almeida danas zvanično preci u taj klub. Bivsi vezni igrac Lacija pridruzice se u Interu svojim zemljacima, treneru Ektoru Kuperu i igracu Havijeru Zaneti.

Gresko, koji je u Inter dosao iz nemackog Bajer Levrkuzena, u sezoni 2000/2001, zestoko je kritikovan zbog greske koja je dovela do poraza milanskog kluba od Lacija u poslednjem kolu Serije A, nakon cega je titula otisla u Torino.

Spisak igraca koji su promenili klupske boje u Italiji je vec prilično dugacak, ali se uglavnom  radi o razmenama.

Levi bek italijanske reprezentacije Francesko Koko dosao je u Inter iz gradskog rivala Milana. On je prethodne sezone bio na pozjmici u spanskoj Barseloni. Holandjanin Klarens Sedorf je, u skopu tog dogovora, otisao u Milan iz Intera.

I hrvatski defanzivni igrac Dario Simic iz Intera je dosao u Milan, dok se Turcin Umit Davala preselio u suprotnom pravcu. Ali, Umit ove godine nece igrati za Inter, jer je pozajmljen svom bivsem klubu - turskom Galatasaraju.

Nedostatak novca na trzistu transfera u Italiji doveo je do toga da su se klubovi, ako ne za razmenu, opredelili za dovodjenje slobodnih igraca ili za ugovore cija je vrednost niska.

Tako je Roma dovela u svoje redove grckog defanzivca Trajanosa Delasa u besplatnom transferu iz Perudje, a spanskog vezistu Pepa Gvardiolu, na isti nacin, iz Brese.

Za Luidjija Sartora, defanzivca Parme, Roma je potrosila devet miliona evra.

Ukoliko u Italiji uopste bude transfera velike vrednosti, oni ce verovatno biti u vezi sa Alesandrom Nestom i Fabiom Kanavarom.

Nesta, koji nosi dres Lacija, i Kanavaro, igrac Parme, cesto se pominju kao pojacanja Intera, Juventusa ili Milana, ali, do sada, nije postignut nikakav dogovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu