Nova vest
Fudbal

Petak, 16.06.2023.

19:30

Joveljić spasao Srbiju blamaže u Beču VIDEO

Fudbaleri Srbije savladali su Jordan reuzltatom 3:2 u prijateljskom susretu igranom u Beču.

Izvor:

Autor:

Joveljić spasao Srbiju blamaže u Beču VIDEO
Foto: FSS

Pred oko 9.000 navijača na "Đenerali Areni" u austrijskoj prestonici, mahom simpatizera "orlova", selekcija Dragana Stojkovića Piksija odigrala je daleko od najboljeg meča od kako je preuzeo tu funkciju.

"Orlovi" su izbegli bruku preokretom u poslednjih šest minuta utakmice, golovima Dejana Joveljića.

Srbija jeste izašla u kombinovanom sastavu, ali je i takva bila ogroman favorit sa igračima poput Filipa Kostića koji je poneo kapitensku traku.

Već od prvog minuta je bilo jasno da su naši igrači potcenili protivnika sa Bliskog Istoka, koji je odmah krenuo ofanzivno i bez respekta za daleko poznatija imena na drugom kraju terena.

Uglavnom su pokušavali sa distance, ali nakon nekoliko šuteva koji nisu zatresli mrežu Predraga Rajkovića, uzvratila je Srbija i neočekivano povela u sedmom minutu.

Izboren je korner koji je izveo Filip Kostić. Najviši u skoku je bio Uroš Račić koji je uspeo da je prebaci na drugu stativu. Tamo je kao duh sam bio Eraković koji nije imao težak posao i dovodi Srbiju u prednost.

To je bio njegov prvi pogodak u dresu nacionalnog tima na svojoj petoj utakmici. Zanimljivo je da je pre postigao gol za Srbiju nego za Zvezdu na klupskom nivou iako ima preko 100 utakmica više u crveno-belom dresu.

To je bilo sve što smo videli od Srbije protiv trenutno 84. reprezentacije sveta u prvih 45 minuta.

Igrači Jordana su bili daleko opasniji. Jazan El Nejmat je bio konstantna pretnja po gol Predraga Rajkovića koji nije kapitulirao u prvom poluvremenu.

Sve je to nadoknađeno u nastavku, kada je protivnik sasvim zasluženo stigao do preokreta.

Najpre je u 54. minutu po Ehsan Hadad probio i centrirao sa leve strane, a njegov saigrač Mahmud El Mardi je ostavljen sam i preostalo mu je samo da se pokloni i matira Rajkovića.

Mardi je imao veliku ulogu i kod drugog gola u 67. minutu kada je povukao akciju koja je dovela do lopte za El Nejmata u srpskom šesnaestercu, a ovaj ju je vratio nazad na penal gde je čekao najbolji fudbaler Jordana Musa El Tamari koji šutira i pogađa od stativu za potpuni preokret.

Između dva gola Jordana u igru je ušao Sergej Milinković-Savić i upravo je on uneo život u igru "orlova".

Dobro je kombinovao sa još jednim rezervistom Dejanom Joveljićem, koji će sa dva gola do kraja doneti preokret Srbiji i gotovo sigurno osigurati sebi mesto u startnih 11 protiv Bugarske.

Nije najbolje počelo po špica LA Galaksija kada je u 80. minutu promašio izglednu jedan na jedan situaciju, ali je svakako kasnije utvrđeno da je bio u ofsajdu.

Iskupio se već u 84-om kada ga je Milinković-Savić pronašao, a ovaj glavom zatresao mrežu protivnika za izjednačenje.

Posle tog pogotka beležimo i nemile scene, pošto je meč prekinut nakon što je nekoliko navijača ušlo na teren. Sudija je povukao igrače u svlačionicu, ali je meč ubrzo nastavljen uz prethodno upozorenje okupljenima na stadionu u Beču.

Po povratku je Srbija nastavila da bude bolji protivnik, a talas dobre igre je iskoristio Dejan Joveljić koji je u 89. minutu svojim drugim golom postavio konačan rezultat.

Centrirao je Filip Mladenović koji je zamenio Filipa Kostića i daleko više doprineo po levom boku od zvezde Juventusa, a loptu je presekao i glavom na bližu stativu smestio Joveljić. Njegova dva pogotka su ujedno bila i prva u dresu nacionalnog tima, pa je tako ovo veče u Beču prošlo u znaku prvih golova.

Srbija se sada okreće obavezama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a prva stanica je Razgrad.

Tamo će 20. juna Piksijevi igrači igrati protiv selekcije Bugarske u daleko većem izazovu nego što je ekipa Jordana predstavljala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

412 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu