Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.04.2022.

11:15

"Samo jedan igrač se razvio u Junajtedu u poslednjih 10 godina"

Bivši štoper Mančester junajteda Rio Ferdinand kritikovao je svoj nekadašnji klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Uprkos velikim pojačanjima u poslednjih nekoliko prelaznih rokova (Bruno Fernandeš, Kristijano Ronaldo, Džejdon Sančo...), Junajted je tek sedmi u Premijer ligi na šest bodova od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Ferdinand smatra da je potrebno razviti pravu kulturu unutar kluba kako bi mogli biti uspešni na terenu. On veruje da slabi rezultati Junajteda proizlaze iz loše transfer politike.

Smatra da je Bruno Fernandeš jedini igrač koji je u poslednjoj deceniji došao u mančesterski klub, pa nakon toga ostvario napredak.

"Pogledate li igrače koji su došli u Junajted tokom poslednjih osam ili deset godina, ko je zapravo postao bolji i kome je porasla vrednost?"
, zapitao se Ferdinand.

"Možete kupiti trojicu-četvoricu igrača u jednom prelaznom roku. Ali ako će se nastaviti raditi na isti način, kvalitet tih igrača će padati umesto da se poboljšavaju pojedinačno te da poboljšavaju ekipu. To treba da se promeni",
veruje Ferdinand.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu