Nova vest
Fudbal 31

12.4.2024.

9:30

Tadićev saigrač na stubu srama: "Kako je moguće da igra za Hrvatsku?"

Fenerbahče je u četvrtak uveče izgubio u Pireju od Olimpijakosa, ali "samo" sa 3:2, nakon što je posle sat vremena igre imao tri gola zaostatka.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
EPA-EFE/Georgi Licovski

Imaće Dušan Tadić i drugovi veliku priliku da kroz sedam dana pred svojim navijačima obezbede plasman u polufinale Lige konferencije.

Međutim, turska javnost našla je "krivca" i nimalo ne štedi hrvatskog golmana Dominika Livakovića.

Navijači, novinari, ali i bivše legende kluba, ističu da je čuvar mreže mogao bolje da reaguje kod prvog, a posebno drugog gola Olimpijakosa.

Prvi gol primio je u 9. minutu kada ga je Kostas Fortunis savladao sa 20-ak metara, a zatim je u 32. minutu isti igrač asistirao Stevanu Jovetiću za 2:0.

Čikinjo je u 57. doneo 3:0 Grcima, ali su to uspeli da ublaže Dušan Tadić iz penala u 68. i Irfan Čan Kaveči šest minuta kasnije.

Legendarni Nihat Kaveči je istakao da je Livaković morao da odbrani šut Jovetića, dok je takođe bivši reprezentativac Turske Umit Ozat poručio da Hrvat nije golman od 8.000.000 evra, koliko je plaćen prethodnog leta.

"Livaković je jedan od problema u ekipi jer ne radi ono što se od njega očekuje. Kada vidim kakve golove prima, moram da se zapitam kako je moguće da je taj čovek golman u hrvatskoj reprezentaciji", rekao je novinar Emre Bol.

Njegov kolega Ilker Jagčioglu je istakao da bi bilo koji turski golman bio zamenjen već na poluvremenu.

"Odbrani barem jedan šut", poručio je Jagčioglu hrvatskom golmanu.

Podeli:

Komentari 31

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 31

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu