Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.02.2024.

15:30

Zvezda i Partizan žele Pokuševskog?

Kada je pre tri dana Aleksej Pokuševski dobio otkaz u Oklahomi, bilo je pitanje koji će košarkaški insajder prvi nagovestiti da bi mogao da se vrati u Srbiju.

Izvor:

Autor:

Zvezda i Partizan žele Pokuševskog?
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Na to se prvi odlučio italijanski novinar Mateo Andreani, koji je na društvenoj mreži "X" istakao da su "večiti" rivali zainteresovani da dovedu Pokua.

Kako dodaje Andreani, njegov prioritet je ipak ostanak u NBA, pa tek onda razmišljanje o povratku u Evropu, posledično tome i Srbiju.

Čak i da se to desi u ovom trenutku, Pokuševski bi Zvezdi i Partizanu mogao da pomogne samo u ABA ligi i domaćem šampionatu, ali ne i Evroligi gde je istekao rok za registraciju novih košarkaša.

Navodno interesovanje crveno-belih je pomalo i iznenađenje, s obzirom na to da je poznato da je Pokuševski navijač Partizana. Pre dve godine je bio i gost kluba na meču Evrokupa protiv Burse.

Za Oklahomu je za tri i po godine odigrao tačno 150 utakmica, najviše u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi. Bio je nekoliko puta poslat u razvojnu ligu, ali mu ni to nije pomoglo da se izbori za više minuta.

Ove sezone u proseku je beležio 1,2 poena, 1 skok i 0,5 asistencija na 10 mečeva. Poslednji je odigrao pre dve sedmice protiv Dalas Maveriksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu