Stamena odbrana Barselone slomila Partizan u punoj Areni

Košarkaši Partizana poraženi su od Barselone sa u 31. kolu Evrolige pred 20.041 navijača u Štark Areni.

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2023.

22:25

Stamena odbrana Barselone slomila Partizan u punoj Areni
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli su tako sada na učinku od 17:14, dok je Barsa stigla do 21. pobede i ostaje u konkurenciji za prvo mesto na tabeli Evrolige.

Presudni period utakmice se desio krajem druge i početkom treće, kada je Barselona svojom odbranom ipak večeras prelomila utakmicu u svoju korist.

Dominirao je na parketu Nikola Mirotić koji je na žalost navijača Partizana imao svoje veče. Upisao je 19 poena uz osam skokova, što je jedna partija na nivou NBA lige. Njemu se pridružio Nikolas Laprovitola koji je kao i Mirotić bio veoma raspoložen na ovoj utakmici, zabeležio je 23 poena. Jan Veseli je na svojoj prvoj utakmici protiv Partizana upisao 14 poena.

Kod Partizana najbolji je bio Dante Egzum sa 24 poena, Panter i Ledej su imali po 16 poena.

Krenula je Barselona veoma jako od samog početka imali su prednost koju su održavali sve do kraja prvog perioda. Druga četvrtina je bila možda i najbolja prilika da se Partizan približi pobedi, jer su ovaj period dobili sa 24:19, ali velika je šteta što kada su vodili sa 40:32 nisu mogli da održe ovu prednost, jer je Barsa posle stegla odbranu i na poluvreme otišla sa samo jednim poenom manje 45:44.

Treća četvrtina je bila u jednom smeru, gosti su potpuno zaključali koš, i nisu dali ni milimetar prostora domaćima, dok je na drugoj strani Barsa bila predvođena sjajnim Mirotićem i Laprovitolom stekla dvocifrenu prednost. Partizan je u poslednjem periodu pokušavao nešto da uradi, prišao je na minus šest ali više od toga deluje da nije mogao.

U sledećem kolu Partizan će dočekati Real Madrid za tri dana, dok će Barselona igrati protiv Albe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: