Subota, 16.09.2017.

12:10

Đorđević: Pokazali smo mnogo, ali nismo sve

Selektor Aleksandar Đorđević očekuje spektakularan duel u finalu Evrobasketa sa Slovenijom (nedelja, 20:30h), a od svog tima najbolju igru do sada.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ðorðeviæ: Pokazali smo mnogo, ali nismo sve IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Ciko

pre 6 godina

Utakmica ce biti poslastica. Po mom misljenju Slovenci su blagi favoriti jer imaju bolju startnu petorku a mi imamo bolju klupu. Jer iskreno Dragic je bolji od povredjenog Jovica, Doncic je korisniji od Bogdanovica, Vidmar pokretljiviji i tehnicki bolji od Marjanovica, Rendolf i Macvan u egalu ali dalje su nasi u prednosti jer Lucic, Kuzmic, Milosavljevic su bolji od Prepelica, Murica,Blazica. Sto se tice trenera nazalost tu su Slovenci bolji jer Kokosov ima previse nba iskustva

Kada kazes fransizni, na sta tacno mislis, reci mi?

pre 6 godina

Još jedna stvar, 95% Srba ne zna i ne razume kakvu priliku ima Nikola Jokić. Nikada niko sa ovih prostora (Divac, Stojaković, Dražen, Kukoč...) nije imao priliku da bude "franšizni igrač"..igrač oko kojeg se vrti ceo tim (Lebron, Harden, Jordan, Magic...), tu priliku ima naš Nikola Jokić!!
(knez)

Striktno govoreci, tacno, ali se mora uzeti u obzir kontekst. Kukoc je igrao sa Dzordanom i Pipenom, Drazen sa Drekslerom i posle Kolmanom (1. pik na draftu), a Stojakovic i Divac sa Veberom. To su sve, u najmanju ruku, igraci za ili iz Kuce slavnih. Takvih igraca u Denveru, nema ni u crtama, tako da je Jokicu mnogo lakse bilo da dodje u tu poziciju. Da ne pricam da su Jokicevi prethodnici igrali izuzetno bitne uloge u timovima koji su ili osvajali prstenje ili se borili za njih (sa izuzetkom Netsa). A koliko je Denver od titule?

Za Divca se u stvari i moze reci da je bio fransizni igrac jer je kao slobodni agent potpisao za Kingse i od kosarkaskog gulaga ih u prvoj godini uveo u play off, a za cetiri ih doveo do finala Zapada, gde je Kingse samo necuvena sudijska pljacka koja i dan-danas opterecuje NBA sprecila da uzmu titulu. Da ne pricam koliko je bio bitan da se Veber zadrzi u Kingsima, jer ovaj niti je hteo da dodje, niti da ostane. Stojakovic, trostruki All Star, je imao otvoren put da bude fransizni igrac, ali su ga povrede potpuno omele u tome. Dakle, svaka cast Jokicu i njegovom stomilionskom ugovoru koji ce da dobije, ali reci da je on prvi je malo neozbiljno.

Dame i gospoda

pre 6 godina

Sale molim te ako treba udji u teren na prvu sudijsku nepravdu. Napravi tehničku ako treba, zaštiti momke. Pokači se sa sudijama, vredjaj ih, opsuj ako treba da shvate šta čine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Вања, 16. septembar 2017 16:42)

Vanja, nije ti Djordjevic Vujosevic. Zaboravi na te bolestine.

Smesno

pre 6 godina

Znaci sve je spremno...STIMARA,MICIC,BIRCEVIC,GUDURIC,LAZIC...krecu u prvoj postavi kao totalno iznenadjenje...(Lazic se cuvao za finale) :) AJMOOO BREEE!

ja

pre 6 godina

Za Svetsko prvenstvo 2019. godine, Sale mora da ima jednu stvar na umu (i nadam se da će ga javnost u tome podržati), a to je da ove momke ne sme da se usudi da izda! Našu reprezentaciju na SP treba da čine svi iz ovog tima koji budu mogli tada da igraju, a, za eventualno upražnjena mesta, organizovati javni selekcioni proces - objaviti oglas u novinama i pozvati sve koji ispunjavaju uslove da nastupaju za Srbiju da dostave CV i prijavu. Pa ko prođe Saletov i Mutin skrining proces, da mora da dođe maja meseca na probe koje će trajati do jula, gde će se, sa ostalim kandidatima, boriti za slobodna mesta u timu. Naravno, nakon selekcionog procesa, usledile bi redovne pripreme. Ovo uraditi čak iako ne bude upražnjenih mesta u timu, kao proveru želje da neko igra za reprezentaciju. U suprotnom slučaju, desiće se neke jako gorke stvari, kao što je npr. izostanak Lučića i Birče zbog toga što se vrate Bjelica i Kalina, ili izostanak Gagija, Vase i Gudure zbog povratka Tea i Nedovića. Pa srce bi mi se pocepalo...

Batko

pre 6 godina

mi smo malo tanki na poziciji centra ali Slovenija je još tanja.Bekovska linija mrtva trka.Na četvorci smo daleko iskusniji.Prednost je što je iskustvo ipak na našoj strani.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlada, 16. septembar 2017 12:51)

1. Nama su centri jači deo ekipe

2. Imam problem sa bekovima i to bas evidentan , jer osim Bogdana nemas pravog beka ovde. Gagi to koliko-toliko pokriva, Lučić se trudi, ali vidi se da fali Nedovic, Simon, Kalinic, sada povredjeni Lazic. Oni na bekovima najaci Dragic,Doncic,Jaka, Muric, Prepelic...

3. Na 4 imaju Rendolfa sa kojim samo Macvan donekle moze da se nosi...Na zalost Birca ne...

Pazi , kada nije jedna konstatacija ti nije tacna :))))

Вања

pre 6 godina

Sale molim te ako treba udji u teren na prvu sudijsku nepravdu. Napravi tehničku ako treba, zaštiti momke. Pokači se sa sudijama, vredjaj ih, opsuj ako treba da shvate šta čine.

Goran

pre 6 godina

"Sale molim te ako treba udji u teren na prvu sudijsku nepravdu. Napravi tehničku ako treba, zaštiti momke. Pokači se sa sudijama, vredjaj ih, opsuj ako treba da shvate šta čine.
(Вања, 16. septembar 2017 16:42)"

Joj, Vanja, stvari ne funkcionišu na taj način. Hajde, zamisli sebe u sudijinoj situaciji - sviraš nešto za šta si ubeđen da si u pravu i onda trener krene da te psuje i vređa ... koja bi bila tvoja reakcija? Ja znam da bih ja od tog trenutka sve uradio da mu zagorčam život, koliko god mogu i verovatno me ne bi zanimale posledice.

cap.miki

pre 6 godina

srbi jesu kosarkaska nacija ,kako god to nekome zvuci ,jer vole pre svega KOSARKU ,postujemo igru,cenimo protivnika...zato cete i cuti da necemo plakati ako nas Slovenci pobede ako budu bolji u kosarkaskoj igri....ne volimo kradje ,tipa polufinale SP kad turski igrac predje u aut metar,ne volimo kad sudije neavlace ni za nas, ne volimo trojku od table(sto rece moj ortak sa basketa mrzim bre i ja kad dam od table)...volimo kosarku postenu borbu i tvrdim da ni sale ni ekipa oko njega ne bi pristali da im sudija okloni pobedu...nek pobedi kosarka i bolji sa nadom da cemo sacekati saletovu ekipu na starom mestu

zlato

pre 6 godina

@смена страже
Au, brate, i Bogu ste vise dosadili sa tim trecim timom. Ovo nije nikakav treci tim, vec kombinacija A i B tima. Pola ove ekipe cine igraci koji bi igrali i da je reprezentacija kompletna, tj. da ide u najjacem sastavu. Srbija!

Tomić Mile

pre 6 godina

Kontiki organizuje povratni čarter let za nedelju ujutru. Cena karte sa svim taksama i kartom za utakmicu 299 eura. Idemo svi u Istanbul da podržimo ove momke!

мики

pre 6 godina

@Topnik
мене само интересује зашто ти кажеш да си Хрват? скоро сигурно си Србин, а то што живиш у Хрватској је сасвим друга прича. никада не признај легитимност Хрватске државе, па макар користио хрватски пасош.

Knez

pre 6 godina

I kako na nekom sledecem velikom takmicenju ne pozvati u reprezentaciju npr.Lucica,Jovica,Milosavljevica,Kuzmica.... a pozvati Jokica(jeste da ne igraju svi na istim pozicijama!) Jokic jeste suvo zlato srpske kosarke ali kako reci nekom od tih momaka koji krv i znoj ostavljaju na terenu da nisu na spisku???
(beton, 16. septembar 2017 12:35)

Pa čekaj prijatelju, i taj Jokić je iskrvario na svetskom prvenstvu, igrao je 300%. Pogledaj utakmicu protiv SAD u grupi?? Čovek je umro na terenu zajedno sa Teom, poginuli bre, kao niko nikad...pratim reprezentaciju od 95' i stojim iza svake reči da je to najpožrtvovanija igra ikad viđena u našoj reprezentaciji. Nažalost tu utakmicu je slabo ko gledao, jer je bio radni dan, 4 ujutru, utakmica u grupi sa SAD...
I još jedna stvar, 95% Srba ne zna i ne razume kakvu priliku ima Nikola Jokić. Nikada niko sa ovih prostora (Divac, Stojaković, Dražen, Kukoč...) nije imao priliku da bude "franšizni igrač"..igrač oko kojeg se vrti ceo tim (Lebron, Harden, Jordan, Magic...), tu priliku ima naš Nikola Jokić!!
Svaka čast svim igračima koji su postigli ovaj uspeh, uspeh je nadrealan, neverovatan, samo napred...to je najveći, neoborivi dokaz da je ovo zemlja košarke. Svaka čast!

OMG

pre 6 godina

Prestanite sa prozivkom igrača koji su iz nekog razloga odsutni! Pljuvali ste i Marjanovica prošle godine a sad ga obasipate hvalospevima?!? Sale nacionale zna odlično situaciju zna sa čim raspolaže i taktiku prilagodjava majstorski. Prema tome začepite gubice, nek su nam svi momci živi i zdravi a ko može da ucestvuje ucestvovace. Ko ne može sad biće tu dogodine i SVI su dobrodošli!

мики

pre 6 godina

kako reci nekom od tih momaka koji krv i znoj ostavljaju na terenu da nisu na spisku???
(beton, 16. septembar 2017 12:35)

врло просто - зове се 20, 30 кошаркаша на припреме а на првенство иду најспремнији у тренутку одлуке.

Topnik

pre 6 godina

Hrvat sam,i skoro nikad ne navijam za srbe,ne zbog ikakve mržnje,nego zbog rivalstva koje cemo mi uvijek imati,no u finalu ipak navijam za srbiju protiv slovenije.Lagao bi kad bi rekao da mi slovenci nisu antipatican narod,i iako postujem uspjeh koji su ostvarili,ima jedna mrlja,a to je amerikanac randolph,cijim dovođenjem su podlijegli trendu koji narusava smisao nacionalnih reprezentacija.Bez randolpha oni nebi dobili latviju,odigrao je odlicno tada,a mozda ni španjolski,bez obzira na veliku razliku,jer randolph ih je drzao na distanci nekim teskim sutevima i onemogucio im povratak,uostalom bio je prvi strijelac s 15 poena uz dragica.U hrvatskoj zbog nasih neuspjeha neki očajnici pozivaju savez da dovede nekog amerikanca,iako su prije bili portiv toga.Da izgubimo 1000 puta,ja ne bi htio amerikanca u reprezentaciji, ma koliko dobar bio,nije to to.
Mislim da ce srbija i pobijediti,jer nekako ima smisla da okrune par godina uspjeha ove generacije zlatom koje im jos fali.

lal

pre 6 godina

@oki: ako je merilo nba, onda je sve jasno... dodju skauti hjustona, jute i lejkersa u sremsku mitrovicu da gledaju megaleks...
alo rodjace!!! u mitrovicu!!! da gledaju meginu decu!!! posto je u praksi dokazano da mozes iz mege kao dete otici u nba i postati fransiza za 2 godine...

beton

pre 6 godina

I kako na nekom sledecem velikom takmicenju ne pozvati u reprezentaciju npr.Lucica,Jovica,Milosavljevica,Kuzmica.... a pozvati Jokica(jeste da ne igraju svi na istim pozicijama!) Jokic jeste suvo zlato srpske kosarke ali kako reci nekom od tih momaka koji krv i znoj ostavljaju na terenu da nisu na spisku???

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

Od početka turnira od mene ista rečenica. Bravo, naši šampioni...

Ali moram Saleta da "kritikujem" malo. Uđi u teren kao u Španiji 2014. i napravi tehničku, da dobijemo neko normalnije suđenje, ono sinoć je sramota a bojim se i u finalu toga. Još me "bole" i litvanske batine u polufinalu 2015.

смена страже

pre 6 godina

Ђорђевић је показао да се и са трећим тимом може далеко,али само ако од тима створиш породицу.

samo da ne pitam

pre 6 godina

U malim sportovima male države osvajaju trofeje
Za košarku je merilo NBA
A ova Bušmanska prvenstva ko to prati
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (oki, 16. septembar 2017 12:16)

SAmo me podsetite, sta rade oni silni skauti iz te Vase NBA na ovom prvenstvu? Uzivaju u carima Istanbula!?

vlada

pre 6 godina

mi smo malo tanki na poziciji centra ali Slovenija je još tanja.Bekovska linija mrtva trka.Na četvorci smo daleko iskusniji.Prednost je što je iskustvo ipak na našoj strani.

dragan

pre 6 godina

U malim sportovima male države osvajaju trofeje
Za košarku je merilo NBA
A ova Bušmanska prvenstva ko to prati
(oki, 16. septembar 2017 12:16)

Prati cela Srbija i Slovenija jer u tim zemljama zivimo. A Hrvati prvo tvrde da su najbolji, niko im nije ravan, odrace svakoga, pa kada ispadnu, onda to niko ne prati, to je busmansko takmicenje, NBA je pojam itd... I tako od takmicenja do takmicenja.

Moje misljenje!

pre 6 godina

ljudi kad smo dobili sinoc i kad sam video saleta kako grli bogdanovica kao sina rodjenog i zove sve ostale da se skupe kao porodica na sredinu parketa....srce mi je bilo puno...ja da sam kosarkas dusu bih dao za saleta neverovatno kakav covek....

gremlin

pre 6 godina

Aleksandre Djordjeviću TEBI BI POVERIO I ŽIVOT SVOJ JER SI TI MENI KAO KLINCU OBELEŽIO DETINJSTVO,sada mi obeležavaš mladost,i znam da ako na 3 sek do kraja bude nerešeno TI ĆEŠ JE UBACITI TELEPATSKI JER SI RODJENI POBEDNIK!!!

cudo

pre 6 godina

 
U malim sportovima male države osvajaju trofeje 
Za košarku je merilo NBA 
A ova Bušmanska prvenstva ko to prati 
(oki, 16. septembar 2017 12:16) 
iz celog tvog komentara mogu da zakljucim da imas mozak velicine pirinca i zao mi je sto sam potrosio vremena i ovo malo interneta da napisam poruku za tvoj mali mozak..

mxr

pre 6 godina

Ova slika je dokaz Saletove velicine. Svi znamo kako Bobi nije otisao na Olimpijadu, ali isto tako koliko je doprineo dolasku do finala EP-a. Sujete nije bilo i on je ove godine docekan od strane svih u timu, i to se vratilo. Zato ne bih mnogo razmisljao ni o Jokicu, jer znam da ce sledeci put on dati sve od sebe.

Moje misljenje!

pre 6 godina

ljudi kad smo dobili sinoc i kad sam video saleta kako grli bogdanovica kao sina rodjenog i zove sve ostale da se skupe kao porodica na sredinu parketa....srce mi je bilo puno...ja da sam kosarkas dusu bih dao za saleta neverovatno kakav covek....

gremlin

pre 6 godina

Aleksandre Djordjeviću TEBI BI POVERIO I ŽIVOT SVOJ JER SI TI MENI KAO KLINCU OBELEŽIO DETINJSTVO,sada mi obeležavaš mladost,i znam da ako na 3 sek do kraja bude nerešeno TI ĆEŠ JE UBACITI TELEPATSKI JER SI RODJENI POBEDNIK!!!

samo da ne pitam

pre 6 godina

U malim sportovima male države osvajaju trofeje
Za košarku je merilo NBA
A ova Bušmanska prvenstva ko to prati
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (oki, 16. septembar 2017 12:16)

SAmo me podsetite, sta rade oni silni skauti iz te Vase NBA na ovom prvenstvu? Uzivaju u carima Istanbula!?

mxr

pre 6 godina

Ova slika je dokaz Saletove velicine. Svi znamo kako Bobi nije otisao na Olimpijadu, ali isto tako koliko je doprineo dolasku do finala EP-a. Sujete nije bilo i on je ove godine docekan od strane svih u timu, i to se vratilo. Zato ne bih mnogo razmisljao ni o Jokicu, jer znam da ce sledeci put on dati sve od sebe.

Topnik

pre 6 godina

Hrvat sam,i skoro nikad ne navijam za srbe,ne zbog ikakve mržnje,nego zbog rivalstva koje cemo mi uvijek imati,no u finalu ipak navijam za srbiju protiv slovenije.Lagao bi kad bi rekao da mi slovenci nisu antipatican narod,i iako postujem uspjeh koji su ostvarili,ima jedna mrlja,a to je amerikanac randolph,cijim dovođenjem su podlijegli trendu koji narusava smisao nacionalnih reprezentacija.Bez randolpha oni nebi dobili latviju,odigrao je odlicno tada,a mozda ni španjolski,bez obzira na veliku razliku,jer randolph ih je drzao na distanci nekim teskim sutevima i onemogucio im povratak,uostalom bio je prvi strijelac s 15 poena uz dragica.U hrvatskoj zbog nasih neuspjeha neki očajnici pozivaju savez da dovede nekog amerikanca,iako su prije bili portiv toga.Da izgubimo 1000 puta,ja ne bi htio amerikanca u reprezentaciji, ma koliko dobar bio,nije to to.
Mislim da ce srbija i pobijediti,jer nekako ima smisla da okrune par godina uspjeha ove generacije zlatom koje im jos fali.

dragan

pre 6 godina

U malim sportovima male države osvajaju trofeje
Za košarku je merilo NBA
A ova Bušmanska prvenstva ko to prati
(oki, 16. septembar 2017 12:16)

Prati cela Srbija i Slovenija jer u tim zemljama zivimo. A Hrvati prvo tvrde da su najbolji, niko im nije ravan, odrace svakoga, pa kada ispadnu, onda to niko ne prati, to je busmansko takmicenje, NBA je pojam itd... I tako od takmicenja do takmicenja.

cudo

pre 6 godina

 
U malim sportovima male države osvajaju trofeje 
Za košarku je merilo NBA 
A ova Bušmanska prvenstva ko to prati 
(oki, 16. septembar 2017 12:16) 
iz celog tvog komentara mogu da zakljucim da imas mozak velicine pirinca i zao mi je sto sam potrosio vremena i ovo malo interneta da napisam poruku za tvoj mali mozak..

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

Od početka turnira od mene ista rečenica. Bravo, naši šampioni...

Ali moram Saleta da "kritikujem" malo. Uđi u teren kao u Španiji 2014. i napravi tehničku, da dobijemo neko normalnije suđenje, ono sinoć je sramota a bojim se i u finalu toga. Još me "bole" i litvanske batine u polufinalu 2015.

Knez

pre 6 godina

I kako na nekom sledecem velikom takmicenju ne pozvati u reprezentaciju npr.Lucica,Jovica,Milosavljevica,Kuzmica.... a pozvati Jokica(jeste da ne igraju svi na istim pozicijama!) Jokic jeste suvo zlato srpske kosarke ali kako reci nekom od tih momaka koji krv i znoj ostavljaju na terenu da nisu na spisku???
(beton, 16. septembar 2017 12:35)

Pa čekaj prijatelju, i taj Jokić je iskrvario na svetskom prvenstvu, igrao je 300%. Pogledaj utakmicu protiv SAD u grupi?? Čovek je umro na terenu zajedno sa Teom, poginuli bre, kao niko nikad...pratim reprezentaciju od 95' i stojim iza svake reči da je to najpožrtvovanija igra ikad viđena u našoj reprezentaciji. Nažalost tu utakmicu je slabo ko gledao, jer je bio radni dan, 4 ujutru, utakmica u grupi sa SAD...
I još jedna stvar, 95% Srba ne zna i ne razume kakvu priliku ima Nikola Jokić. Nikada niko sa ovih prostora (Divac, Stojaković, Dražen, Kukoč...) nije imao priliku da bude "franšizni igrač"..igrač oko kojeg se vrti ceo tim (Lebron, Harden, Jordan, Magic...), tu priliku ima naš Nikola Jokić!!
Svaka čast svim igračima koji su postigli ovaj uspeh, uspeh je nadrealan, neverovatan, samo napred...to je najveći, neoborivi dokaz da je ovo zemlja košarke. Svaka čast!

OMG

pre 6 godina

Prestanite sa prozivkom igrača koji su iz nekog razloga odsutni! Pljuvali ste i Marjanovica prošle godine a sad ga obasipate hvalospevima?!? Sale nacionale zna odlično situaciju zna sa čim raspolaže i taktiku prilagodjava majstorski. Prema tome začepite gubice, nek su nam svi momci živi i zdravi a ko može da ucestvuje ucestvovace. Ko ne može sad biće tu dogodine i SVI su dobrodošli!

beton

pre 6 godina

I kako na nekom sledecem velikom takmicenju ne pozvati u reprezentaciju npr.Lucica,Jovica,Milosavljevica,Kuzmica.... a pozvati Jokica(jeste da ne igraju svi na istim pozicijama!) Jokic jeste suvo zlato srpske kosarke ali kako reci nekom od tih momaka koji krv i znoj ostavljaju na terenu da nisu na spisku???

lal

pre 6 godina

@oki: ako je merilo nba, onda je sve jasno... dodju skauti hjustona, jute i lejkersa u sremsku mitrovicu da gledaju megaleks...
alo rodjace!!! u mitrovicu!!! da gledaju meginu decu!!! posto je u praksi dokazano da mozes iz mege kao dete otici u nba i postati fransiza za 2 godine...

cap.miki

pre 6 godina

srbi jesu kosarkaska nacija ,kako god to nekome zvuci ,jer vole pre svega KOSARKU ,postujemo igru,cenimo protivnika...zato cete i cuti da necemo plakati ako nas Slovenci pobede ako budu bolji u kosarkaskoj igri....ne volimo kradje ,tipa polufinale SP kad turski igrac predje u aut metar,ne volimo kad sudije neavlace ni za nas, ne volimo trojku od table(sto rece moj ortak sa basketa mrzim bre i ja kad dam od table)...volimo kosarku postenu borbu i tvrdim da ni sale ni ekipa oko njega ne bi pristali da im sudija okloni pobedu...nek pobedi kosarka i bolji sa nadom da cemo sacekati saletovu ekipu na starom mestu

Tomić Mile

pre 6 godina

Kontiki organizuje povratni čarter let za nedelju ujutru. Cena karte sa svim taksama i kartom za utakmicu 299 eura. Idemo svi u Istanbul da podržimo ove momke!

смена страже

pre 6 godina

Ђорђевић је показао да се и са трећим тимом може далеко,али само ако од тима створиш породицу.

мики

pre 6 godina

kako reci nekom od tih momaka koji krv i znoj ostavljaju na terenu da nisu na spisku???
(beton, 16. septembar 2017 12:35)

врло просто - зове се 20, 30 кошаркаша на припреме а на првенство иду најспремнији у тренутку одлуке.

zlato

pre 6 godina

@смена страже
Au, brate, i Bogu ste vise dosadili sa tim trecim timom. Ovo nije nikakav treci tim, vec kombinacija A i B tima. Pola ove ekipe cine igraci koji bi igrali i da je reprezentacija kompletna, tj. da ide u najjacem sastavu. Srbija!

vlada

pre 6 godina

mi smo malo tanki na poziciji centra ali Slovenija je još tanja.Bekovska linija mrtva trka.Na četvorci smo daleko iskusniji.Prednost je što je iskustvo ipak na našoj strani.

Batko

pre 6 godina

mi smo malo tanki na poziciji centra ali Slovenija je još tanja.Bekovska linija mrtva trka.Na četvorci smo daleko iskusniji.Prednost je što je iskustvo ipak na našoj strani.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlada, 16. septembar 2017 12:51)

1. Nama su centri jači deo ekipe

2. Imam problem sa bekovima i to bas evidentan , jer osim Bogdana nemas pravog beka ovde. Gagi to koliko-toliko pokriva, Lučić se trudi, ali vidi se da fali Nedovic, Simon, Kalinic, sada povredjeni Lazic. Oni na bekovima najaci Dragic,Doncic,Jaka, Muric, Prepelic...

3. Na 4 imaju Rendolfa sa kojim samo Macvan donekle moze da se nosi...Na zalost Birca ne...

Pazi , kada nije jedna konstatacija ti nije tacna :))))

мики

pre 6 godina

@Topnik
мене само интересује зашто ти кажеш да си Хрват? скоро сигурно си Србин, а то што живиш у Хрватској је сасвим друга прича. никада не признај легитимност Хрватске државе, па макар користио хрватски пасош.

Dame i gospoda

pre 6 godina

Sale molim te ako treba udji u teren na prvu sudijsku nepravdu. Napravi tehničku ako treba, zaštiti momke. Pokači se sa sudijama, vredjaj ih, opsuj ako treba da shvate šta čine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Вања, 16. septembar 2017 16:42)

Vanja, nije ti Djordjevic Vujosevic. Zaboravi na te bolestine.

ja

pre 6 godina

Za Svetsko prvenstvo 2019. godine, Sale mora da ima jednu stvar na umu (i nadam se da će ga javnost u tome podržati), a to je da ove momke ne sme da se usudi da izda! Našu reprezentaciju na SP treba da čine svi iz ovog tima koji budu mogli tada da igraju, a, za eventualno upražnjena mesta, organizovati javni selekcioni proces - objaviti oglas u novinama i pozvati sve koji ispunjavaju uslove da nastupaju za Srbiju da dostave CV i prijavu. Pa ko prođe Saletov i Mutin skrining proces, da mora da dođe maja meseca na probe koje će trajati do jula, gde će se, sa ostalim kandidatima, boriti za slobodna mesta u timu. Naravno, nakon selekcionog procesa, usledile bi redovne pripreme. Ovo uraditi čak iako ne bude upražnjenih mesta u timu, kao proveru želje da neko igra za reprezentaciju. U suprotnom slučaju, desiće se neke jako gorke stvari, kao što je npr. izostanak Lučića i Birče zbog toga što se vrate Bjelica i Kalina, ili izostanak Gagija, Vase i Gudure zbog povratka Tea i Nedovića. Pa srce bi mi se pocepalo...

Smesno

pre 6 godina

Znaci sve je spremno...STIMARA,MICIC,BIRCEVIC,GUDURIC,LAZIC...krecu u prvoj postavi kao totalno iznenadjenje...(Lazic se cuvao za finale) :) AJMOOO BREEE!

Вања

pre 6 godina

Sale molim te ako treba udji u teren na prvu sudijsku nepravdu. Napravi tehničku ako treba, zaštiti momke. Pokači se sa sudijama, vredjaj ih, opsuj ako treba da shvate šta čine.

Goran

pre 6 godina

"Sale molim te ako treba udji u teren na prvu sudijsku nepravdu. Napravi tehničku ako treba, zaštiti momke. Pokači se sa sudijama, vredjaj ih, opsuj ako treba da shvate šta čine.
(Вања, 16. septembar 2017 16:42)"

Joj, Vanja, stvari ne funkcionišu na taj način. Hajde, zamisli sebe u sudijinoj situaciji - sviraš nešto za šta si ubeđen da si u pravu i onda trener krene da te psuje i vređa ... koja bi bila tvoja reakcija? Ja znam da bih ja od tog trenutka sve uradio da mu zagorčam život, koliko god mogu i verovatno me ne bi zanimale posledice.

Kada kazes fransizni, na sta tacno mislis, reci mi?

pre 6 godina

Još jedna stvar, 95% Srba ne zna i ne razume kakvu priliku ima Nikola Jokić. Nikada niko sa ovih prostora (Divac, Stojaković, Dražen, Kukoč...) nije imao priliku da bude "franšizni igrač"..igrač oko kojeg se vrti ceo tim (Lebron, Harden, Jordan, Magic...), tu priliku ima naš Nikola Jokić!!
(knez)

Striktno govoreci, tacno, ali se mora uzeti u obzir kontekst. Kukoc je igrao sa Dzordanom i Pipenom, Drazen sa Drekslerom i posle Kolmanom (1. pik na draftu), a Stojakovic i Divac sa Veberom. To su sve, u najmanju ruku, igraci za ili iz Kuce slavnih. Takvih igraca u Denveru, nema ni u crtama, tako da je Jokicu mnogo lakse bilo da dodje u tu poziciju. Da ne pricam da su Jokicevi prethodnici igrali izuzetno bitne uloge u timovima koji su ili osvajali prstenje ili se borili za njih (sa izuzetkom Netsa). A koliko je Denver od titule?

Za Divca se u stvari i moze reci da je bio fransizni igrac jer je kao slobodni agent potpisao za Kingse i od kosarkaskog gulaga ih u prvoj godini uveo u play off, a za cetiri ih doveo do finala Zapada, gde je Kingse samo necuvena sudijska pljacka koja i dan-danas opterecuje NBA sprecila da uzmu titulu. Da ne pricam koliko je bio bitan da se Veber zadrzi u Kingsima, jer ovaj niti je hteo da dodje, niti da ostane. Stojakovic, trostruki All Star, je imao otvoren put da bude fransizni igrac, ali su ga povrede potpuno omele u tome. Dakle, svaka cast Jokicu i njegovom stomilionskom ugovoru koji ce da dobije, ali reci da je on prvi je malo neozbiljno.

Ciko

pre 6 godina

Utakmica ce biti poslastica. Po mom misljenju Slovenci su blagi favoriti jer imaju bolju startnu petorku a mi imamo bolju klupu. Jer iskreno Dragic je bolji od povredjenog Jovica, Doncic je korisniji od Bogdanovica, Vidmar pokretljiviji i tehnicki bolji od Marjanovica, Rendolf i Macvan u egalu ali dalje su nasi u prednosti jer Lucic, Kuzmic, Milosavljevic su bolji od Prepelica, Murica,Blazica. Sto se tice trenera nazalost tu su Slovenci bolji jer Kokosov ima previse nba iskustva

vlada

pre 6 godina

mi smo malo tanki na poziciji centra ali Slovenija je još tanja.Bekovska linija mrtva trka.Na četvorci smo daleko iskusniji.Prednost je što je iskustvo ipak na našoj strani.

ja

pre 6 godina

Za Svetsko prvenstvo 2019. godine, Sale mora da ima jednu stvar na umu (i nadam se da će ga javnost u tome podržati), a to je da ove momke ne sme da se usudi da izda! Našu reprezentaciju na SP treba da čine svi iz ovog tima koji budu mogli tada da igraju, a, za eventualno upražnjena mesta, organizovati javni selekcioni proces - objaviti oglas u novinama i pozvati sve koji ispunjavaju uslove da nastupaju za Srbiju da dostave CV i prijavu. Pa ko prođe Saletov i Mutin skrining proces, da mora da dođe maja meseca na probe koje će trajati do jula, gde će se, sa ostalim kandidatima, boriti za slobodna mesta u timu. Naravno, nakon selekcionog procesa, usledile bi redovne pripreme. Ovo uraditi čak iako ne bude upražnjenih mesta u timu, kao proveru želje da neko igra za reprezentaciju. U suprotnom slučaju, desiće se neke jako gorke stvari, kao što je npr. izostanak Lučića i Birče zbog toga što se vrate Bjelica i Kalina, ili izostanak Gagija, Vase i Gudure zbog povratka Tea i Nedovića. Pa srce bi mi se pocepalo...

beton

pre 6 godina

I kako na nekom sledecem velikom takmicenju ne pozvati u reprezentaciju npr.Lucica,Jovica,Milosavljevica,Kuzmica.... a pozvati Jokica(jeste da ne igraju svi na istim pozicijama!) Jokic jeste suvo zlato srpske kosarke ali kako reci nekom od tih momaka koji krv i znoj ostavljaju na terenu da nisu na spisku???

Вања

pre 6 godina

Sale molim te ako treba udji u teren na prvu sudijsku nepravdu. Napravi tehničku ako treba, zaštiti momke. Pokači se sa sudijama, vredjaj ih, opsuj ako treba da shvate šta čine.

мики

pre 6 godina

@Topnik
мене само интересује зашто ти кажеш да си Хрват? скоро сигурно си Србин, а то што живиш у Хрватској је сасвим друга прича. никада не признај легитимност Хрватске државе, па макар користио хрватски пасош.

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 6 godina

Od početka turnira od mene ista rečenica. Bravo, naši šampioni...

Ali moram Saleta da "kritikujem" malo. Uđi u teren kao u Španiji 2014. i napravi tehničku, da dobijemo neko normalnije suđenje, ono sinoć je sramota a bojim se i u finalu toga. Još me "bole" i litvanske batine u polufinalu 2015.

gremlin

pre 6 godina

Aleksandre Djordjeviću TEBI BI POVERIO I ŽIVOT SVOJ JER SI TI MENI KAO KLINCU OBELEŽIO DETINJSTVO,sada mi obeležavaš mladost,i znam da ako na 3 sek do kraja bude nerešeno TI ĆEŠ JE UBACITI TELEPATSKI JER SI RODJENI POBEDNIK!!!

Knez

pre 6 godina

I kako na nekom sledecem velikom takmicenju ne pozvati u reprezentaciju npr.Lucica,Jovica,Milosavljevica,Kuzmica.... a pozvati Jokica(jeste da ne igraju svi na istim pozicijama!) Jokic jeste suvo zlato srpske kosarke ali kako reci nekom od tih momaka koji krv i znoj ostavljaju na terenu da nisu na spisku???
(beton, 16. septembar 2017 12:35)

Pa čekaj prijatelju, i taj Jokić je iskrvario na svetskom prvenstvu, igrao je 300%. Pogledaj utakmicu protiv SAD u grupi?? Čovek je umro na terenu zajedno sa Teom, poginuli bre, kao niko nikad...pratim reprezentaciju od 95' i stojim iza svake reči da je to najpožrtvovanija igra ikad viđena u našoj reprezentaciji. Nažalost tu utakmicu je slabo ko gledao, jer je bio radni dan, 4 ujutru, utakmica u grupi sa SAD...
I još jedna stvar, 95% Srba ne zna i ne razume kakvu priliku ima Nikola Jokić. Nikada niko sa ovih prostora (Divac, Stojaković, Dražen, Kukoč...) nije imao priliku da bude "franšizni igrač"..igrač oko kojeg se vrti ceo tim (Lebron, Harden, Jordan, Magic...), tu priliku ima naš Nikola Jokić!!
Svaka čast svim igračima koji su postigli ovaj uspeh, uspeh je nadrealan, neverovatan, samo napred...to je najveći, neoborivi dokaz da je ovo zemlja košarke. Svaka čast!

смена страже

pre 6 godina

Ђорђевић је показао да се и са трећим тимом може далеко,али само ако од тима створиш породицу.

Batko

pre 6 godina

mi smo malo tanki na poziciji centra ali Slovenija je još tanja.Bekovska linija mrtva trka.Na četvorci smo daleko iskusniji.Prednost je što je iskustvo ipak na našoj strani.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlada, 16. septembar 2017 12:51)

1. Nama su centri jači deo ekipe

2. Imam problem sa bekovima i to bas evidentan , jer osim Bogdana nemas pravog beka ovde. Gagi to koliko-toliko pokriva, Lučić se trudi, ali vidi se da fali Nedovic, Simon, Kalinic, sada povredjeni Lazic. Oni na bekovima najaci Dragic,Doncic,Jaka, Muric, Prepelic...

3. Na 4 imaju Rendolfa sa kojim samo Macvan donekle moze da se nosi...Na zalost Birca ne...

Pazi , kada nije jedna konstatacija ti nije tacna :))))

Moje misljenje!

pre 6 godina

ljudi kad smo dobili sinoc i kad sam video saleta kako grli bogdanovica kao sina rodjenog i zove sve ostale da se skupe kao porodica na sredinu parketa....srce mi je bilo puno...ja da sam kosarkas dusu bih dao za saleta neverovatno kakav covek....

dragan

pre 6 godina

U malim sportovima male države osvajaju trofeje
Za košarku je merilo NBA
A ova Bušmanska prvenstva ko to prati
(oki, 16. septembar 2017 12:16)

Prati cela Srbija i Slovenija jer u tim zemljama zivimo. A Hrvati prvo tvrde da su najbolji, niko im nije ravan, odrace svakoga, pa kada ispadnu, onda to niko ne prati, to je busmansko takmicenje, NBA je pojam itd... I tako od takmicenja do takmicenja.

Goran

pre 6 godina

"Sale molim te ako treba udji u teren na prvu sudijsku nepravdu. Napravi tehničku ako treba, zaštiti momke. Pokači se sa sudijama, vredjaj ih, opsuj ako treba da shvate šta čine.
(Вања, 16. septembar 2017 16:42)"

Joj, Vanja, stvari ne funkcionišu na taj način. Hajde, zamisli sebe u sudijinoj situaciji - sviraš nešto za šta si ubeđen da si u pravu i onda trener krene da te psuje i vređa ... koja bi bila tvoja reakcija? Ja znam da bih ja od tog trenutka sve uradio da mu zagorčam život, koliko god mogu i verovatno me ne bi zanimale posledice.

Dame i gospoda

pre 6 godina

Sale molim te ako treba udji u teren na prvu sudijsku nepravdu. Napravi tehničku ako treba, zaštiti momke. Pokači se sa sudijama, vredjaj ih, opsuj ako treba da shvate šta čine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Вања, 16. septembar 2017 16:42)

Vanja, nije ti Djordjevic Vujosevic. Zaboravi na te bolestine.

Ciko

pre 6 godina

Utakmica ce biti poslastica. Po mom misljenju Slovenci su blagi favoriti jer imaju bolju startnu petorku a mi imamo bolju klupu. Jer iskreno Dragic je bolji od povredjenog Jovica, Doncic je korisniji od Bogdanovica, Vidmar pokretljiviji i tehnicki bolji od Marjanovica, Rendolf i Macvan u egalu ali dalje su nasi u prednosti jer Lucic, Kuzmic, Milosavljevic su bolji od Prepelica, Murica,Blazica. Sto se tice trenera nazalost tu su Slovenci bolji jer Kokosov ima previse nba iskustva

cudo

pre 6 godina

 
U malim sportovima male države osvajaju trofeje 
Za košarku je merilo NBA 
A ova Bušmanska prvenstva ko to prati 
(oki, 16. septembar 2017 12:16) 
iz celog tvog komentara mogu da zakljucim da imas mozak velicine pirinca i zao mi je sto sam potrosio vremena i ovo malo interneta da napisam poruku za tvoj mali mozak..

lal

pre 6 godina

@oki: ako je merilo nba, onda je sve jasno... dodju skauti hjustona, jute i lejkersa u sremsku mitrovicu da gledaju megaleks...
alo rodjace!!! u mitrovicu!!! da gledaju meginu decu!!! posto je u praksi dokazano da mozes iz mege kao dete otici u nba i postati fransiza za 2 godine...

Topnik

pre 6 godina

Hrvat sam,i skoro nikad ne navijam za srbe,ne zbog ikakve mržnje,nego zbog rivalstva koje cemo mi uvijek imati,no u finalu ipak navijam za srbiju protiv slovenije.Lagao bi kad bi rekao da mi slovenci nisu antipatican narod,i iako postujem uspjeh koji su ostvarili,ima jedna mrlja,a to je amerikanac randolph,cijim dovođenjem su podlijegli trendu koji narusava smisao nacionalnih reprezentacija.Bez randolpha oni nebi dobili latviju,odigrao je odlicno tada,a mozda ni španjolski,bez obzira na veliku razliku,jer randolph ih je drzao na distanci nekim teskim sutevima i onemogucio im povratak,uostalom bio je prvi strijelac s 15 poena uz dragica.U hrvatskoj zbog nasih neuspjeha neki očajnici pozivaju savez da dovede nekog amerikanca,iako su prije bili portiv toga.Da izgubimo 1000 puta,ja ne bi htio amerikanca u reprezentaciji, ma koliko dobar bio,nije to to.
Mislim da ce srbija i pobijediti,jer nekako ima smisla da okrune par godina uspjeha ove generacije zlatom koje im jos fali.

mxr

pre 6 godina

Ova slika je dokaz Saletove velicine. Svi znamo kako Bobi nije otisao na Olimpijadu, ali isto tako koliko je doprineo dolasku do finala EP-a. Sujete nije bilo i on je ove godine docekan od strane svih u timu, i to se vratilo. Zato ne bih mnogo razmisljao ni o Jokicu, jer znam da ce sledeci put on dati sve od sebe.

OMG

pre 6 godina

Prestanite sa prozivkom igrača koji su iz nekog razloga odsutni! Pljuvali ste i Marjanovica prošle godine a sad ga obasipate hvalospevima?!? Sale nacionale zna odlično situaciju zna sa čim raspolaže i taktiku prilagodjava majstorski. Prema tome začepite gubice, nek su nam svi momci živi i zdravi a ko može da ucestvuje ucestvovace. Ko ne može sad biće tu dogodine i SVI su dobrodošli!

Tomić Mile

pre 6 godina

Kontiki organizuje povratni čarter let za nedelju ujutru. Cena karte sa svim taksama i kartom za utakmicu 299 eura. Idemo svi u Istanbul da podržimo ove momke!

zlato

pre 6 godina

@смена страже
Au, brate, i Bogu ste vise dosadili sa tim trecim timom. Ovo nije nikakav treci tim, vec kombinacija A i B tima. Pola ove ekipe cine igraci koji bi igrali i da je reprezentacija kompletna, tj. da ide u najjacem sastavu. Srbija!

samo da ne pitam

pre 6 godina

U malim sportovima male države osvajaju trofeje
Za košarku je merilo NBA
A ova Bušmanska prvenstva ko to prati
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (oki, 16. septembar 2017 12:16)

SAmo me podsetite, sta rade oni silni skauti iz te Vase NBA na ovom prvenstvu? Uzivaju u carima Istanbula!?

cap.miki

pre 6 godina

srbi jesu kosarkaska nacija ,kako god to nekome zvuci ,jer vole pre svega KOSARKU ,postujemo igru,cenimo protivnika...zato cete i cuti da necemo plakati ako nas Slovenci pobede ako budu bolji u kosarkaskoj igri....ne volimo kradje ,tipa polufinale SP kad turski igrac predje u aut metar,ne volimo kad sudije neavlace ni za nas, ne volimo trojku od table(sto rece moj ortak sa basketa mrzim bre i ja kad dam od table)...volimo kosarku postenu borbu i tvrdim da ni sale ni ekipa oko njega ne bi pristali da im sudija okloni pobedu...nek pobedi kosarka i bolji sa nadom da cemo sacekati saletovu ekipu na starom mestu

мики

pre 6 godina

kako reci nekom od tih momaka koji krv i znoj ostavljaju na terenu da nisu na spisku???
(beton, 16. septembar 2017 12:35)

врло просто - зове се 20, 30 кошаркаша на припреме а на првенство иду најспремнији у тренутку одлуке.

Smesno

pre 6 godina

Znaci sve je spremno...STIMARA,MICIC,BIRCEVIC,GUDURIC,LAZIC...krecu u prvoj postavi kao totalno iznenadjenje...(Lazic se cuvao za finale) :) AJMOOO BREEE!

Kada kazes fransizni, na sta tacno mislis, reci mi?

pre 6 godina

Još jedna stvar, 95% Srba ne zna i ne razume kakvu priliku ima Nikola Jokić. Nikada niko sa ovih prostora (Divac, Stojaković, Dražen, Kukoč...) nije imao priliku da bude "franšizni igrač"..igrač oko kojeg se vrti ceo tim (Lebron, Harden, Jordan, Magic...), tu priliku ima naš Nikola Jokić!!
(knez)

Striktno govoreci, tacno, ali se mora uzeti u obzir kontekst. Kukoc je igrao sa Dzordanom i Pipenom, Drazen sa Drekslerom i posle Kolmanom (1. pik na draftu), a Stojakovic i Divac sa Veberom. To su sve, u najmanju ruku, igraci za ili iz Kuce slavnih. Takvih igraca u Denveru, nema ni u crtama, tako da je Jokicu mnogo lakse bilo da dodje u tu poziciju. Da ne pricam da su Jokicevi prethodnici igrali izuzetno bitne uloge u timovima koji su ili osvajali prstenje ili se borili za njih (sa izuzetkom Netsa). A koliko je Denver od titule?

Za Divca se u stvari i moze reci da je bio fransizni igrac jer je kao slobodni agent potpisao za Kingse i od kosarkaskog gulaga ih u prvoj godini uveo u play off, a za cetiri ih doveo do finala Zapada, gde je Kingse samo necuvena sudijska pljacka koja i dan-danas opterecuje NBA sprecila da uzmu titulu. Da ne pricam koliko je bio bitan da se Veber zadrzi u Kingsima, jer ovaj niti je hteo da dodje, niti da ostane. Stojakovic, trostruki All Star, je imao otvoren put da bude fransizni igrac, ali su ga povrede potpuno omele u tome. Dakle, svaka cast Jokicu i njegovom stomilionskom ugovoru koji ce da dobije, ali reci da je on prvi je malo neozbiljno.